Хто з народних депутатів та волинян лобіює перед Президентом будівництво автопереходу в Адамчуках

26 Травня 2017, 21:25
2667

Вже декілька років активно обговорюється питання будівництва пункту пропуску Адамчуки–Збереже. З впровадженням в Україні безвізового режиму з країнами ЄС це питання стало ще більш актуальним, тож не дивно, що його підняли й під час візиту Президента України Петра Порошенка на Волинь.

Про це йдеться на сайті Волинської територіальної організації БПП «Солідарність».

Між українським селом  Адамчуки та польським Збереже – кілька метрів річки Західний Буг. Тож зробити тут перехід, тим самим відкривши ще один шлях у Європу, не виникає труднощів. Однак вже кілька років справа не зрушується з місця. На запрошення голови Луцької міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Петра Нестерука у березні цього року на майбутньому об’єкті побував народний депутат України від БПП Дмитро Лубінець, який на цей час лобіює будівництво переходу.

Не залишається осторонь цього питання і народний депутат України, член фракції «Солідарність» у Верховній Раді Андрій Немировський. Депутат впевнений, що вирішення проблеми з переходом не тільки допоможе місцевим жителям, а й дасть українцям нові робочі місця, збільшить потік туристів на Шацьких озерах, сприятиме розвитку торгівлі, дасть потужний поштовх у розвиток всього північно-західного краю України.

«Це питання надважливе, адже ми вже маємо готовий проект, тож розпочати роботу можемо у будь який момент, як тільки з’явиться фінансування», – зауважив Петро Нестерук.

Під час робочого візиту Президента України Петра Порошенка на Волинь голова облдержадміністрації, депутат обласної ради з фракції «Солідарність» Володимир Гунчик, своєю чергою, звертаючись до Глави Держави, наголосив на необхідності розбудови МАПП «Адамчуки–Збереже», оскільки це значно розвантажило би пункти пропуску «Устилуг» та «Ягодин». Також сприяло б залученню більшої кількості туристів до відпочинку на Шацьких озерах:

«Вже вісім років ми розглядаємо разом із фіскальною службою та структурами міністерств можливість створення митного переходу, або ж – пункту пропуску «Адамчуки–Збереже». Дванадцять кілометрів від польської території до району Шацьких озер. Дуже просив би Кабмін за Вашим дорученням, або через відповідні рішення, все-таки прискорити цей процес. Адже поляки вже готові розглядати питання щодо створення зазначеного пункту пропуску та фінансувати його через європейський грант», – додав Володимир Гунчик

28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39