На урочистості, присвяченій трагедії під Волновахою, нагородили воїнів АТО з Шацького району

22 Травня 2017, 20:50
В центрі - Дмитро Шостак 3241 Джерело: volynnews.com
В центрі - Дмитро Шостак

Фільм про трагічні події під Волновахою, слова вдячності тим, хто захистив мир в Україні та квіти загиблим: у Луцьку відзначили скорботну річницю загибелі бійців-волинян на сході.

Урочистості, присвячені третій річниці загибелі бійців 51-ї ОМБ під Волновахою, відбулися 21 травня у Волинському облмуздрамтеатрі, - повідомляють Волинські новини.

У заходах взяли участь сотні волинян-бійців АТО, представники міської та обласної влади, духовенство та рідні загиблих.

Також на цій події були присутні і ветерани АТО Шацького району. Троє з них - Дмитро Шостак, Андрій Федун та Сергій Войтович були нагороджені орденами 51-ї ОМБР. Дмитро Шостак - очевидець трагедії під Волновахою, отримав поранення і дивом лишився живим.

Читайте також: “Тих солдат, хто вибігав у поле, рятуючись від куль, добивали найманці” - правда про трагедію під Волновахою від бійця зі Світязя

Учасникам урочистостей в Луцьку продемонстрували фільм «10-й блокпост», у якому очевидці, серед яких - жителі Світязя Андрій Федун і Дмитро Шостак - розповідають про трагічні події травня 2014-го року, коли 17 військовослужбовців 51-ї ОМБ були розстріляні сепаратистами на блокпосту біля міста Волноваха на Донеччині.

Після нагородження квіти від учасників урочистостей до пам’ятного стенду загиблим за єдність України.

Нагадаємо, 22 травня 2014 року ворог посеред ночі жорстоко розстріляв 10 блокпост українських військовослужбовців 51-ої бригади під Волновахою у Донецькій області. Тоді Волинь поклала на вівтар війни життя 18 бійців.


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024