Ветерани АТО Шацького району не захотіли вступати в обласну спілку

22 Травня 2017, 17:00
1641

 20 травня у залі засідань Шацької районної ради відбулися збори громадської організації «Ветерани АТО Шацького району», участь в яких взяли  67 членів громадської організації, представники Шацького РВК, управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Про це йдеться на сайті Шацької райдержадміністрації.

Перед присутніми виступив голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району» Ярослав Крат, який зазначив, що на сьогоднішній день у громадській організації  налічується 85 осіб.

На порядок денний було винесено одне основне питання – це об'єднання районної громадської організації із обласною спілкою. Безпосередньо надавалось слово учасникам АТО, які висловлювали свою думку стосовно вступу в обласну спілку. За результатами голосування: 65 членів громадської організації -  проти вступу, 1- за, 1- утримався. 

 Наступним розглянутим питанням було отримання соціальних пільг та гарантій учасниками АТО та їх сім’ями.  Детальне роз’яснення надала Людмила Гірич - заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації. У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2016 року № 319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» з 1 травня цього року громадяни не можуть одночасно отримувати і пільги, і субсидії. У разі призначення субсидії, пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку), у період її отримання не нараховуються. На питання, що вигідніше – оформляти субсидію чи користуватись пільгою, однозначної відповіді немає. Все залежить від індивідуальних обставин кожного домогосподарства (його складу, розміру отриманих членами домогосподарства доходів, переліку житлово-комунальних послуг, категорії пільг тощо).


 

Одним із питань, яке порушили учасники АТО, було безкоштовне навчання учасників АТО на курсах водіїв. За роз'ясненням Людмили Василівни у 2017 році учасники антитерористичної операції мають можливість пройти навчання, перенавчання або підвищення кваліфікації за рахунок коштів державного бюджету у вищих і професійно-технічних навчальних закладах, автошколах ТСОУ. Із обласного бюджету на навчання учасників АТО у 2017 році виділено - 5133 грн., сформовано реєстр бажаючих проходити навчання, що складає  - 13 чоловік. Навчання плануються проводитись в автошколі з кінця травня на категорію В.

Людмила Гірич додатково провела інформаційно-роз’яснювальну роботу з учасниками АТО про зміни в законодавстві щодо забезпечення санаторно-курортними путівками учасників АТО.

Військовий комісар Шацького РВК Василь Матвійчук розповів присутнім про навчальні збори резервістів, які проходитимуть у червні 2017 року.

Також на зборах  учасниками обговорювались інші проблемні питання та заслуховували пропозиції по їх вирішенню.

На завершення засідання Ярослав Крат зазначив:

«Такі зустрічі побратимів необхідно робити регулярно. Адже, запорукою успіху у будь-якій справі є щире людське спілкування».

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024