Дороги, кладовище, відновлення старого ринку, земельні проблеми – у депутатських запитах на сесії селищної ради

21 Травня 2017, 20:40
4269

Чимало депутатських звернень та запитів прозвучало на сесії Шацької селищної ради, яка відбулася 19 травня. Головував на сесії Сергій Віннічук, Шацький селищний голова.

На початку сесії за традицією – депутатські запити. Два депутатські запити стосувались стану доріг. Перший запит – від Світлани Гошовської – про необхідність ремонту вулиці Садова, яка під час дощів буквально пливе. Другий депутатський запит стосувався тої ж таки проблемної дороги по Припятському округу: ними курсують вантажні автомобілі з піском. Якщо так і далі буде тривати, то дорога знову стане непроїзною. Також староста округу Іван Гінчук повідомив, що люди бачили з десяток великогабаритних критих тентами фур, які курсували в напрямку Старовижівського району. Що було у цих фурах – залишається лише здогадуватися.

На перше звернення Сергій Віннічук повідомив, що проблема з дорогою по вулиці Садова уже вирішується, стосовно другого – то тут рішення просте: якщо люди помітили великогабаритний транспорт на сільській дорозі – записувати номер, напрямок їхнього руху та телефонувати у поліцію.

Найстарший депутат Віра Ковальчук вдруге звернулася з запитом про створення в селищі ринку. Як вона розповіла, до неї як до депутата звертаються підприємці та просять озвучити цю проблему. Причиною цьому є зависока орендна плата на Шацькому ринку навіть у порівнянні з цінами на ринках інших міст та районних центрів області. І це зважаючи на те, що у Шацьку підприємці торгують максимум тричі в тиждень, а більшість – й того менше – двічі.

На це голова громади дав відповідь аналогічну тій, яка звучала минулого разу: збирався виконком, запрошували директора ринку, який пояснив, що ціна за оренду торгових місць залежить не від нього. Шацька селищна рада втручатися у підприємницьку діяльність права не має. Стосовно відновлення ринку на старому місці, то це є неможливим, бо на цю землю вже розроблено генплан, який буде незабаром затверджуватися. Окрім того, відновити ринок на старому місці – нонсенс, бо саме основною проблемою, через яку ринок перенесли, було його розташування по обох частинах міжнародної траси, що створювало чимало проблем з автотранспортом.

Другий запит Віри Ковальчук стосувався землі: «Люди кажуть, що землі роздали іногороднім, а нашим, шацьким, не вистачає.» На це головуючий на сесії відповів:

«Кому роздаються землі на сесії селищної ради – ви самі депутати затверджуєте. Що  стосується земель за межами населених пунктів, то ними розпоряджається обласний Держгеокадастр. Селищна рада погодила виділення землі лише у двох випадках: під табір та родині загиблого в АТО бійця з Любомля».

Говорили на сесії й про необхідність впорядкування старого кладовища та відновлення паркану, який місцями вже повалився. «Спочатку позрізують ті дерева, які залишилися, а потім будемо робити щось із парканом,» - відповів Сергій Віннічук. Він також дав відповідь на запитання депутата Богдана Тимошука про те, коли будуть перераховані кошти за співучасть у проекті для шкіл села Самійличі та Положево: «По проекту Самійличівської школи кошти вже пішли, а по Положеві – тільки перед початком сесії отримав інформацію від директора школи про те, що кошти перераховані благодійним фондом.»

Коментарі
22 Травня 2017, 01:39
ЧОГО ДИРЕКТОРИ ШКОЛИ ПРУТЬ ДО ГОЛОВИ ЯКЩО Є ПАВЛЕЙ У ГРОМАДІ І ЩО ТО ЗА МЕР ЩО ПОСТІЙНО ГОВОРИТЬ ПРО ПРОЕКТИ А НЕ ВОЛОДІЄ ЕЛЕМЕНТАРНОЮ ІНФОРМАЦІЄБ ПРО КОШТИ І ПРО ВСЕ ДІЗНАЄТЬСЯ НАПЕРЕДОДНІ СЕСІЇ
22 Травня 2017, 01:41
А ЩО ВІНННІЧУК БУДЕ БУДУВАТИ НА СТАРОМУ РИНКУ?ЯКЩО ГЕНПЛАН Є ТО ЗАПИТАННЯ ЩО ПРИХОВУЄ ГОЛОВА?
22 Травня 2017, 09:56
а депутату Васі Печуку напевно своїх обов'язків не потрібно виконувати і запитів по ремонту доріг не треба робити (головне по дерибанити землю) а вулиці Нова і частина Незалежності як не було так і не буде.
22 Травня 2017, 23:59
А у Любомлі де росташований ринок?Також на міжнародній трасі!!! І плала досить різниця з Шацьком,певно там голова більш дбає за підприємців .Всі дуже раділи зміні владі,але нажаль даремно.
23 Травня 2017, 23:34
діло не у владі а у людях що туди прийшли а вони на жаль простих людей не бачать
24 Травня 2017, 12:06
ВІННІЧУК ЗАКОРДОНОМ БІЛЬШЕ НІЖ НА РОБОТІ ТО ВИ ХОЧЕТЕ ПОРЯДКУ А ТОЛК КРІМ ХОРОШИХ КОШТІВ НА ВІДРЯДЖЕННЯ ЗА РАХУНОК СЕЛИЩНОЇ РАДИ ТОБТО НАС ВСІХ Є?
30 Травня 2017, 10:35
Ще трішки землі лишилося
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024