На нараді в голови РДА говорили про військову службу, пасажирські перевезення та оздоровлення дітей

20 Травня 2017, 17:10
1813

Голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець провів чергову оперативну нараду, на якій піднімалися актуальні питання з життя району. 

Про стан виконання заходів, що пов’язані з призовом на військову службу за контрактом та про підготовку до призову на військову строкову службу до Збройних сил України на території району інформував Василь Матвійчук, військовий комісар Шацького районного військового комісаріату.

Планове завдання по призову на військову службу за контрактом для Шацького РВК на ІІ квартал 2017 року складає 6 чоловік. Станом на 12 травня призваний  та зарахований до лав Збройних сил України 1 чоловік, що складає 17% від загальної кількості планового завдання. 3 кандидати на даний час проходять медичне обстеження стосовно придатності до військової служби.

В Шацькому РВК згідно з поданими списками органів місцевого самоврядування підлягають оповіщенню 299 чоловік. Планове завдання для Шацького РВК на весняний призов становить 12 чоловік. Станом на 15 травня Шацьким РВК відправлено до лав ЗСУ 7 чоловік, що складає 58% планового завдання щодо призову громадян на строкову військову службу.

Про роботу Шацького відділення поліції у І кварталі 2017 року та охорону публічного порядку під час проведення масових заходів інформував його очільник Віталій Мархальчук. Керівник відділу в цілому прозвітував щодо роботи секторів кримінальної поліції, реагування патрульної поліції, ювенальної превенції, а також щодо сфери дозвільної системи та роботи слідчого відділення.

Про стан нарахування та виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни до Дня перемоги інформував Валерій Андросюк, заступник начальника управління соціального захисту населення РДА, який зазначив, що допомогу в цьому році виплачено на суму 400 527 грн.

Про стан транспортного обслуговування населення району доповіла Галина Носуліч, начальник відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестицій РДА. В травні 2017 року планується проведення конкурсу з визначення постійно діючого автомобільного перевізника на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходить за межі Шацького району. 

Про хід підготовки до проведення у 2017 році літнього оздоровлення дітей доповіла Людмила Єрофєєва, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА. За її словами, на виконання районної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки на умовах співфінансування з обласним бюджетом було виділено з районного бюджету 60 тис. грн. (загальна сума становитиме 120 тис. грн.) для придбання путівок в стаціонарні заклади оздоровлення та відпочинку. Людмила Степанівна зазначила, що на літній період планується відкрити 2 табори денного перебування на базі двох загальноосвітніх закладів району (ЗОШ І-ІІІ ст. с. Пульмо та с. Світязь). В них буде відпочивати 80 дітей. В першу чергу будуть залучатися діти соціально-вразливих категорій, талановиті та творчі діти.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39