Голова Шацької райдержадміністрації прокоментував інформацію Світязького сільського голови про оренду пляжу

19 Травня 2017, 22:35
4672

Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, прокоментував виступ Світязького сільського голови Миколи Цвида, який той озвучив перед жителями Підманове на зборах селян.

Нагадаємо, в районі загострюється конфлікт інтересів довкола рекреаційних та інших привабливих земель, користувачем яких є Шацький національний природний парк. Ці землі начебто хочуть взяти в оренду комерційні структури і заробляти на цьому гроші. Володимир Захарко, директор ШНПП, та Микола Цвид, Світязький сільський голова, наголошують на незаконності такого рішення. 12 травня в селі Підманове відбулися збори селян, на яких Микола Васильович ознайомив з проблемою місцевих жителів.

Читайте також: Підманове: на зборах селян планували будівництво церкви і вирішували долю колгоспної землі

На цей виступ відреагував Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, та прокоментував його:

«Микола Васильович разом із директором Шацького національного природного парку це питання озвучили на останній сесії Шацької районної ради та на засіданні колегії райдержадміністрації. Я неодноразово наголошував на тому, що будь-яка оренда землі на території національного природного парку заборонена законодавством, і ніхто не має права, а особливо керівництво парку, порушити чинне законодавство.

Проте Микола Васильович продовжує поширювати неправдиві чутки  про надання в оренду цих територій. Я вважаю, що це надуманий популізм зі сторони сільського голови. Я офіційно звернувся до керівництва парку про надання мені договорів оренди землі (чи хоча б проектів договорів) на території природно-заповідного фонду. Чекаю до цих пір. Микола Цвид вже третє скликання працює сільським головою і тільки на словах робить зони паркування, туалети, проекти. Сільський голова має  подивитися, що у нього робиться навпроти  центрального пляжу у с.Світязь, де знаходяться  незаконно встановлені гнилі та іржаві контейнери, які використовувались раніше і їх примусово повивозили з урочища Гряда.

Щодо перевірки Шацького національного природного парку, то я особисто направив звернення до лісової агенції щодо перевірки стану справ на території природного парку. Тому що дирекція ШНПП постійно ігнорувала мої доручення як голови райдержадміністрації. На даний час проходить перевірка.

З моєї ініціативи, як керівника району, Шацьким НПП розробляється проект щодо організації території центрального пляжу у с.Світязь.

Крім того, розробляється проект щодо розширення дороги біля центрального пляжу, з метою створення відповідних умов для обслуговування відпочиваючих (паркування, освітлення, пішохідні доріжки і т.д.). Весь об’єм робіт буде виконуватись за рахунок коштів, які надходять в обласний бюджет від перевиконання бюджету по митниці.

До цього ж, на сьогоднішній день є проект Постанови Кабінету Міністрів України про виділення коштів в межах 14 млн. гривень   на розробку проектної документації та проведення робіт з каналізування на території Шацького НПП, в тому числі і по Світязькій сільській раді. За програмою «Польща-Білорусь-Україна» пріоритетним до фінансування визначений проект з каналізування населених пунктів Шацьк, Мельники, Світязь, Пульмо на суму понад 6 млн. євро. Виготовляється проектна документація.

На жаль, в розробці вказаних екологічних проектів, в їх просуванні участь як Світязького сільського голови, так і директора Шацького НПП мінімальна. А хотілося би бачити цих посадових осіб ініціаторами та  активними «лобістами», а не псевдозахисниками парку».

 

Коментарі
20 Травня 2017, 02:43
Захарка вже зняли з посади. <br/>Осталось тільки слово народу. <br/>Місце під бар вже відбили кілками на самому пляжі.
20 Травня 2017, 11:03
Банда з Киева вже стискае хомут...цікаво як громада відреагуе?
20 Травня 2017, 12:44
Думаю, громада проковтне.
20 Травня 2017, 12:59
Банді Подкидиш помагає з малишом!!
20 Травня 2017, 15:56
а хто то такi?
20 Травня 2017, 18:59
а то хто такi
20 Травня 2017, 21:25
ТО ДЕРИБАНИЛИ РАЗОМ ТО СВАРЯТЬСЯ А ЗЕМЕЛЬКУ ВІДБИРАЮТЬ
20 Травня 2017, 21:31
ЩОСЬ ГОЛОВА РДА ЗАРАНО ПОЧАВ ВИПРАВДОВУВАТИСЬ ВИДНО РИЛЬЦЕ В ПУШКУ А МОЖЕ ВІДПРАЦЬОВУЄ ПОСАДУ
21 Травня 2017, 00:44
ЗЕМЛЯ ЗЕМЛЯ ЦВИД ЗАХАРКО НАЙА ГОЛЯДИНЦІ І ВСІ ДАЛЕКО НЕ БІДНІ І ЗЕМЕЛЬКИ МАЮТЬ І НІЯК НЕ НАЇДЯТЬСЯ
21 Травня 2017, 02:25
Гоніть столичних жидомасонів
21 Травня 2017, 02:43
Захарка вже прибрали , наступним буде подкідиш або його посіпака.<br/>Бабуїн заробив свою роботу .Перешкод більше немає .
21 Травня 2017, 02:47
через два тижні почнеця літній сезон. що зроблено в світязі і на наметовому містечку для того щоб прийняти людей. нічого. турича і цвида жде те що і захарка.
21 Травня 2017, 03:06
Це ж підло і низько зі сторони голядинця. Сам нічого не робить а скоро не тільки пляж просре, але і всі землі Шацького району. Говорити не вміє по толоку, а районом керує! Ти б краще подивився, як в нас 9 травня проходило, який в нас меморіал в Шацьку, як ти ветеранів і учасників АТО вітав. ГАНЬБА! Керівник ти нещасний.
21 Травня 2017, 03:32
Подивіться на цю пику та скажіть чи може вАСИЛЬКО говорити про такі речі. Цікаво хто йому статті пише ,а як він &quot;гарно&quot; на сеіях виступає, ну просто БАБУЇН.
21 Травня 2017, 04:03
Світязь проснись !!! <br/>Скоро гроші прийдеться платити щоб на пляж потрапити .
21 Травня 2017, 23:26
Голядинці начинають ох....вати.але таке не пройде.буде палати все.громада не дасть зробити нас рабами.подумайте добре перш ніж продатись олігархам з києва
22 Травня 2017, 02:35
Захарко звільнений,як говориться ВПАВ ОСТАННІЙ ОПЛОТ,перешкод більше немає.<br/>ПОЛІСЯНКА,НЕЗАБУДКА,ЗАПІСОЧНЕ,вже готовий до підпису договір оренди тільки лишилось завірити та пропечатати договір.Пляж після розголошення, Захарком та Цвидом став більмом в оці для місцевих чинуш шукають дурачка хто б то підписав,а Київ давить.<br/>Василю Василю задумайся,що ти робиш???
22 Травня 2017, 03:09
МОДЕРАТОР ХАРОШ КОМЕНТАРІ РЕДАГУВАТИ ТА ВИДАЛЯТИ...
23 Травня 2017, 04:13
захарко оплот тьху занадто громко сказано бо сам і мутив з тим огризком цвидом
29 Травня 2017, 22:11
Артурчік небриши.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024