Питання Світязького пляжу знову обговорювали в райдержадміністрації

14 Травня 2017, 14:00
3937

На колегії Шацької райдержадміністрації, яка відбулася 11 травня, після розгляду усіх питань Микола Цвид, Світязький сільський голова, знову нагадав про проблему, яка вже була озвучена на останній сесії Шацької районної ради.

Він заявив, що є «намагання деяких комерційних структур взяти у підпорядкування деякі землі», користувачами яких є Шацький національний природний парк. Взяти хочуть прибережні смуги, тобто пляжі, рекреаційні пункти і наметові містечка. Микола Цвид також повідомив, що перед засіданням колегії в Світязькій сільській раді відбулася позачергова сесія, де також розглядалося це питання. «Світязька громада ніколи не погодиться, аби пляж, в який громада і дехто із підприємців вклали кошти, відійшов під «київську юрисдикцію». Він також запитав у голови райдержадміністрації, чому він ініціював проведення перевірки Шацького НПП Державним агентством лісових ресурсів України, про що зачитав наказ від 4 травня 2017 року.

«В певних колах пішла певна дискредитація мене як сільського голови та Володимира Захарка як директора парку (він нібито не виконує доручень голови райдержадміністрації), бо є великі намагання покерувати нашими територіями: як національного парку, так і Світязької сільської ради. Сьогодні на мене «навішали» кримінальних справ, але землями громада не поступиться,» - сказав сільський голова.

Підтвердив його слова директор парку Володимир Захарко: «До мене вже приїжджали зі зразками договорів на оренду пляжу та інших об’єктів рекреації, загальна площа яких становить до 30 га.  Я направив листа в Державне агентство лісових ресурсів з проханням роз’яснити процедуру надання, адже таке рішення, згідно з чинним законодавством, має прийматися та погоджуватися на вищому рівні, а не одноособово директором парку, оскільки Шацький НПП є лише користувачем земель, а не власником. В той час з Держагентства лісових ресурсів хочуть спхнути прийняття рішення на мене особисто. Я не піду на порушення законодавства. Подібна ситуація вже була у 2004 році, коли ШНПП перевіряли на предмет дотримання законодавства в земельній та містобудівній сфері. За підсумками перевірки за зловживання в цій сфері поплатилися посадами посадовці району.»

Стосовно невиконання доручень голови райдержадміністрації Володимир Захарко відповів, що природоохоронній структурі доручення з впорядкування пляжів, облаштування наметових містечок, рекреаційних пунктів та інші надавались тоді, коли лісгосп свої роботи уже майже виконав. Окрім того, він не погоджується з тим, що парк повинен працювати за дорожників, електриків та інші структури, які також повинні виконувати свою роботу.

На усі звинувачення Миколи Цвида та Володимира Захарка голова райдержадміністрації Василь Голядинець відповів, що ініціював перевірку фінансово-господарської діяльності парку тому, що структурою не були виконані його доручення з підготовки до літнього сезону відпочинку, в тому числі щодо проведення очищення смуг лісових масивів, що безпосередньо прилягають до доріг загального користування.

Доручення голови райдержадміністрації ДП «Шацьке УДЛГ» та Шацькому НППП давались в однаковий час, але одні їх виконали, інші – проігнорували невідомо з яких причин. Також неодноразово керівнику парку нагадували про необхідність проведення робіт з впорядкування територій пляжів, рекреаційних пунктів, наметових містечок. І місцеві жителі і відпочиваючі бачать, що стан рекреаційних територій Шацького НППП далеко неєвропейський, а ініціативи керівництва Шацького НПП щодо його кардинального покращення немає.

«Я мушу реагувати на невиконання моїх доручень. Якщо я не маю безпосереднього впливу на структуру (дати догану чи іншим способом вплинути на керівника), то буду звертатися безпосередньо до їхніх керівників,» - зазначив він.

«Якщо є підтвердження (документальні) того, що певні структури хочуть взяти в оренду прибережну смугу, про що йшлося й на сесії райради, то ми готові в будь-який час об’єктивно розібратися та долучитися до вирішення питання, залучивши громадськість та експертів. Готові вислухати усі сторони та опрацювати законодавство і прийти до якогось спільного знаменника. Наш район – унікальний, і питання, які відбуваються в останній час із землею, є справді актуальними. Тож давайте не звинувачувати один одного, а працювати відповідно до чинного законодавства. Ми сьогодні будемо об’єктивні: якщо є якісь порушення, то ми будемо ініціювати їх усунення. І працювати та вирішувати питання будемо тоді, коли будуть якісь конкретні факти,» - висловив своє бачення на ситуацію голова районної ради Сергій Карпук.

Уже після колегії Василь Голядинець у розмові повідомив, що поки не отримав від Володимира Захарка документальних підтверджень факту намагання бізнесових структур взяти в оренду пляж та наметові містечка біля Світязя, тим більше факту причетності голови райдержадміністрації до цієї справи. Проте, на його думку, із пляжами в селі Світязь потрібно наводити лад.

«Якщо Світязька сільська рада разом з ШНПП не може їх впорядкувати, зробити їх комфортними для відпочиваючих, то чому б і справді не розглянути питання залучення до цієї роботи приватних підприємців, звичайно, з дотриманням законодавства та ні в якому разі не порушуючи законних прав місцевих жителів та відпочиваючих на вільний доступ до водних об’єктів. При цьому слід розуміти, що про ніяку передачу земель, які знаходяться у користуванні ШНПП, мова йти не може, тому що це прямо заборонено чинним законодавством. А рішення про будь яку співпрацю з підприємцями на територіях постійного користування парку може приймати виключно адміністрація Шацького НППП. Національний парк розпочав розробку документації по пляжах в с.Світязь, якою буде визначено: де можуть бути встановлені лежаки, де – атракціони, гірки, спортивні об’єкти, а де – торгові точки.  Наскільки прийнятним для населення, відпочиваючих та бізнесу буде детальний план території, що розробляється, в першу чергу залежить від ефективності роботи дирекції ШНПП. На сьогодні комерційні об’єкти уже присутні на цій території, але вони розташовані без усяких норм, правил та здорового глузду. Пляж у літній період перетворюється у ринок та парк атракціонів. Не краща ситуація у с.Світязь і на територіях, що прилягають до пляжу. Тротуарні доріжки «обростають» іржавими торгівельними контейнерами та іншими пристосуваннями для торгівлі. Я не проти торгівлі, але світязький сільський голова мав би активніше наводити лад на своїй території. Ми повинні змінити ситуацію і дати людям можливістьцивілізовано відпочивати на облаштованих пляжах, щоб вони не шкодували, що вибрали для відпочинку Шацькі озера» - додав він.

Коментарі
14 Травня 2017, 17:38
ГАРНИЙ ПОЧАТОК РОБОТИ ГОЛОВИ РДА ГОЛЯДИНЦЯ СІМЕЙКА ЩЕ ТА БАТЬКО ДЕРИБАНИВ БРАТ ДЕРИБАНИВ А ТЕПЕР ЩЕ І ВАСИЛЬКО ЗАХОТІВ
14 Травня 2017, 17:41
не слухайте того захарка і цвида бо вони самі хочуть задерибанити а тут вліз бондар із богданом і виходить пацанам дуля от вони і заметушились
14 Травня 2017, 17:45
ТА ТОЙ ЦВИД ЗА ВСЮ КАДЕНЦІЮ НІЧОГО НЕ ЗРОБИВ ДЛЯ СЕЛА КРІМ ЯК ЗАДЕРИБАНЕИВ ЗЕМЛЮ І ЄДИНИЙ ГОЛОВУ РДА ЯКОГО ВІН БОЯВСЬ ТО БУВ КИСЛЮК Л БО ЗНАВ ЩО ТОЙ МОЖЕ ЗА ДЕРИБАН ДАТИ ПО РУКАХ
14 Травня 2017, 19:47
От і почалося. Саме найгірше що ці пляжні території у нас заберуть. <br/>Недавно святкували день перемоги над фашистами, проте і тоді були місцеві які співпрацювали з окупантами заради власної вигоди.<br/>Тепер не встигли &quot;київські мужі&quot; зацікавитися нашими землями як вже ціла черга &quot;мєсних&quot; готова їм в цьому допомогти знищуючи при цьому своїх колишніх колег та конкурентів.<br/>Чому ми такі продажні?
14 Травня 2017, 19:51
перед шухером теж можна непогано урвати
14 Травня 2017, 22:52
Вже пішла мова про оренду ( далі-приватизація (!)) Світязького пляжу, рекреаційних пунктів, зон відпочинку. Поки на сході України одна війна, на заході інша-земельна. На жаль, революції гідності чиновників нічого не навчила!
15 Травня 2017, 00:31
Київські поставили ваську, а зараз і земельку хочуть ... !!!
15 Травня 2017, 00:48
Голядинець ти хочеш казати, що ти розвиватимеш тут туризм. Та не сміши ту &quot;штуку&quot; вона і так смішна! Ти туризм розвинеш?... Брєд........
15 Травня 2017, 00:48
11111111111111111111111111
15 Травня 2017, 01:04
пропуную конкретні діі беремо цвида за яйця і нехай пише відмову від 13 ділянок і так підемо по всіх
15 Травня 2017, 01:17
вася ни брише
15 Травня 2017, 01:34
Ну &quot;блін&quot;...Як завжди і знову людей ДУРЯТЬ!!! сама ж та влада, занедбала пляж, і тепер нишком-тишко хочуть приватизувати у свою власність. Ей керівники! коли ви станете працювати на благо свого містечка, виконувати свої державні обов&quot;язки. Хватить всі &quot;дєла&quot; рішати за хабар!!! Схема стара але працює досі, та доволі активно.
15 Травня 2017, 02:21
&lt;p&gt;Володимир тримайся!!!&lt;br /&gt; Ситуація така Голядинець разом разом із Бондаром та Богданом хочуть відтяпати 30 га земельки біля озера, і не тільки .&lt;br /&gt; Хоча вАСИЛЬКО не розуміє ситуації яка складається.&lt;br /&gt; Наводь порядки в Голядині Грабові,а Світязь нечіпай. Льотчик нальотчик їдь назад у своє Грабове та розвиває там туризм ми тут без вас розберемося.&lt;br /&gt; ЛЮДИ ГУРТУЙМОСЯ ЦЕ ЙДЕ КОНТРРЕВОЛЮЦІЯ ,КРАШЕНІ РЕГІОНИ ПОВЕРТАЮТЬСЯ.&lt;/p&gt;
15 Травня 2017, 02:31
Я, як місцевий проти оренди пляжів. Звітки такі апетити до Світязької землі, а тепер і до берега?,то землю гектарами роздають то пляж треба віддати. Де пріорітет — місцеві жителі, громада?
15 Травня 2017, 03:28
Яке ви маєте право ображати людей і придумувати призьвиська, ви щось зробили для ройону? Просрати і роздєрєбанити змогли всі, а зараз переводите стрєлки один на одного. Просралась євровлада. . .
15 Травня 2017, 11:43
поки ви ділите 30 га землі у світязі немає каналізації і де ж той цвид м в тут його немає а все пливе в озеро а коли про земельку тема то цвид вже на місці і з прапором захищає тільки кого? ЯКЩО АТОВЦІВ ТО ХАЙ СВОЇ ТРИНАДЦЯТЬ ДІЛЯНОК ВІДДАСТЬ ЇМ І БУДЕ ПОРЯДОК ЯКЩО МІСЦЕВИХ ТО ВІН ЖЕ ЇХ І ОБІБРАВ СПИСОК ОТРИМУВАЧІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК В ОСНОВНОМУ НЕ МІСЦЕВИЙ ТО КОГО ЦЕЙ ТОВАРИШ ЗАХИЩАЄ?
15 Травня 2017, 11:44
НАМ ПРО ДЕРИБАН ЗЕМЛІ БОНДАРЕМ В Н І ЯКИМСЬ БОГДАНОМ І ГОЛОВОЮ РДА ГОЛЯДИНЦЕМ ЩЕ НЕ ВІДОМО
15 Травня 2017, 14:02
Світязці, піднімайтеся! Бо скоро не матимете доступу до озера
15 Травня 2017, 14:05
сьогодні в світязі завтра два пляжі в шацьку і дивись вася від робить своє призначення одне тішить що все це в межах села і без сільскіх депутатів васі не обійтись а захарко нимає юридичного пра рішати долю світязкого пляжу тому що не світязка с\р находиться на території парку апарк находиться на території с\р депутати не дайте голяденскім дебілам торговати громадьскіми пляжами
15 Травня 2017, 14:43
Ви мені скажіть, що Цвид Чи що Захарко зробив для регіону???? Що це не пляжі а чорт знає що на них коїться, навіть траву не могли покосити і туалети поставити... А як хтось хоче зробити, аби люди приїжджали в кращі умови, то ви встаєте...ні собі ні людям. Ту землю не можуть забрати по закону, а ваш брєд читати можуть тільки безграмотні... Кошти страшні збирались Парком за в'їзд, ащо Захарко зробив? Тільки наповнював собі кармани, а тепер забирають у нього корито і він реве. Їдь до своїх лемків, а не дерибаниш наш край.. А Цвидок нехай роздасть Атошникам свою землю по кримінальній справі, а далі пихтить....
15 Травня 2017, 15:21
Іван землю якраз деребанять і дерибанили клан голядинців, а вАСИЛЬКО не виключення.<br/><br/>Тепер подумаємо ,що робила сімейка голядинців крім того,що дерибанили землі районна та набивала собі Кармани та своїм господарям???<br/>Висновок ШИШ, НАЇДАЛА СОБІ РЯШК,ГРОШИКИ ПІД МАТРАЦ СКЛАДАЛИ ТА СМІЯЛИСЬ ЗНАС З ВАМИ.<br/>Шачани та жителі району задумайтесь нас знову обкрадають.
15 Травня 2017, 15:21
Іван землю якраз деребанять і дерибанили клан голядинців, а вАСИЛЬКО не виключення.<br/><br/>Тепер подумаємо ,що робила сімейка голядинців крім того,що дерибанили землі районна та набивала собі Кармани та своїм господарям???<br/>Висновок ШИШ, НАЇДАЛА СОБІ РЯШК,ГРОШИКИ ПІД МАТРАЦ СКЛАДАЛИ ТА СМІЯЛИСЬ ЗНАС З ВАМИ.<br/>Шачани та жителі району задумайтесь нас знову обкрадають.
15 Травня 2017, 15:21
Іван землю якраз деребанять і дерибанили клан голядинців, а вАСИЛЬКО не виключення.<br/><br/>Тепер подумаємо ,що робила сімейка голядинців крім того,що дерибанили землі районна та набивала собі Кармани та своїм господарям???<br/>Висновок ШИШ, НАЇДАЛА СОБІ РЯШК,ГРОШИКИ ПІД МАТРАЦ СКЛАДАЛИ ТА СМІЯЛИСЬ ЗНАС З ВАМИ.<br/>Шачани та жителі району задумайтесь нас знову обкрадають.
15 Травня 2017, 16:24
Посереднику, так охарактеризуй
15 Травня 2017, 16:27
Посереднику, так охарактеризуй тепер Захарка та Цвида..... говори по суті, а ображати всіх можна....І це до справи відношення немає....Конкретно говоримо, хто за останні роки зробив аби Шацький район став привабливим для туризму.... Де каналізація де Європа, там просто *Колхоз і СССр, відкрийте очі. Дайте людям , котрі здатні працювати, а не красти тільки собі в карман як ЗАХАРКО та ЦВИД, вони що конкретно зробили??????
15 Травня 2017, 17:02
Почитайте статтю *Директор Шацького національного природного парку просить розмежувати пляж на Світязі<br/>13:25 *16.12.2016 і коментарі....Так що сам Захарка дерибанив пляж а тепер що, корито забирають... ГНАТИ ЗАХАРКА -ВОРЮГА!!! І ЦВИД В ШАЙЦІ,,,,
15 Травня 2017, 17:43
От і прийшов той час про який писав Віктор Лазарук у кизі &quot;Світязь&quot;: за приїжджими, які скуплять землю у Світязі (у тих же місцевих) не зможемо ті, хто тут народився і виріс дійти до озера, щоб хоча б вмитися озерною водою. А ще трохи то й озера не буде...
15 Травня 2017, 18:53
Іван прочитав статтю там все чорним по білому написано,все ясно та нормально сказано.Коменти пишуть такі люди як ти і я.Не фактів не конкретики.<br/>Володимира Захарка знаю більше 30 років чесна та порядна людина яка для району нічого поганого не зробила,а правильніше буде сказати більше ніж голодранці троє взяті.<br/>Про Цвида не буду тому, що не знаю особисто.<br/>А про діяльність Голядинців старого та старшого можу інформацією поділитись, про їхні справи доводилось працювати та бачити надання земельних ділянок. вАСИЛЬКО далеко не відстане ще й можливо переплюне якщо на нари не попаде.<br/> Гнати Захарка за те,що він не хоче вступати в бандитський зговір на який його штовхають різні БАБУЇНИ разом з Бондарами та Богданами це абсурд.<br/> <br/>ВОЛОДИМИР НЕ ПІДПИСАВ ДОГОВІР ОРЕНДИ ПОЧАЛИ ЇХАТИ ПЕРЕВІРКИ ІЗ КИЄВА ПО ПРОХАННЮ ГОЛОВИ ШАЦЬКОЇ РДА,(БОНДАР - ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ АГЕНСТВА ЛІСОВИХ РЕСУРСІВ).<br/>ЛЮДИ ЗАДУМАЙТЕСЬ,ЩО ДАЛІ БУДЕ...ГОЛОВА РДА ЦЕ ЗАПРОДАНЕЦЬ ТА ПОСІПАКА БОНДАРА ЯКИЙ НА ВСЕ ПІДЕ АБИ ПІДЛИЗАТИ ГОСПОДАРЕВІ.<br/>ВОЛОДИМИР ТРИМАЙСЯ ШАЦЬК З ТОБОЮ ...
15 Травня 2017, 23:53
ЧОГО НЕ ЧУТИ БЮТ? МОЖЕ В ТЕМІ ЧИ ДОЛІ?
16 Травня 2017, 11:18
МИ ПОВЕРНЕМОСЬ І НАВЕДЕМ ПОРЯДОК
16 Травня 2017, 15:43
Аааа
16 Травня 2017, 21:53
ТОЙ БОГДАН ВКРАВ ЗЕМЛЮ У ЗГОРАНАХ А ГОЛОВА РДА ГОЛЯДИНЕЦЬ ПОСТЫЙНО З НИМ У ЛЕМАРКУ ТРУТЬ СПРАВИ ТО НА КОГО ПРАЦЮЭ РДА НА БОГДАНА ЧИ ДЕРЖАВУ?
17 Травня 2017, 00:03
СКОРО НАВЕДУ ПОРЯДОК У ШАЦЬКОМУ РАЙОНЫ ОТ ПОБАЧИТЕ
17 Травня 2017, 00:07
Дибіли
17 Травня 2017, 00:10
Найда, найда, найда
17 Травня 2017, 00:22
чекаю з нетерпінням...
17 Травня 2017, 20:23
А чому не пишите про те, як Захарко крав кошти зі своіми родичами від прибутку за візд в Шацьк, за палаточне містечко, за базу відпочинку за Полісянку ???? Ви зайдіть на сайт і подивитесь які масові оборутки крутились в Національному Парку і покажіть, що він зробив для району???? А зовсім нічого- тіььки закидував все собі в карман... Покажіть що???? А стосовно берега, так його ніхто не забере -це надра держави... а ви тільки пишите і обливаєте брудом людей, покажіть конкретно хто і що зробив для району.... Обзвиватись може кожний, а діі....
18 Травня 2017, 02:59
Іване ти верзеш аби що,факти давай
28 Травня 2017, 03:23
Знаєте, можливо і правильно буде, якщо у Світязі , хоч біля озера з&quot;явиться господар. Бо Цвид напевно просто сліпий та й годі. Такий сором виставляють на цілу країну зі своїм брудним пляжем. І для чого ТІЛЬКИ ЛЮДИ ВИБИРАЮТЬ ТАКОГО БЕЗДАРУ. Сказати, що пляж не витримує жодної критики, нічого не сказати. А Захарко не кращий. Договір про оренду прибережної зони вкладає на папері за одну вартість, а в карман ще більше кладе. От і пече хлопцям, як це літо без такого урожаю. А люди хай і надалі пісяють та какають на той золотий пляж, ні краще у водичку.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39