"Ми вдячні всім, хто повертає нас до життя після непоправної втрати" - дружини загиблих воїнів

12 Травня 2017, 22:00
1550

У маєтку на озері Світязь відпочивали дружини бійців АТО, які загинули на сході України.

За ініціативи депутата Луцької міської ради Петра Нестерука двадцять вдів з Волині мали змогу потішитися гарною природою Поліського краю, красенем-озером, відпочити в ошатних номерах і загалом – оздоровитись, – повідомляє Район.Луцьк.

Крім того, організатори підготували насичену пізнавальну програму.

Читайте також: «Nester House» подарував дружинам загиблих волинських бійців відпочинок на Світязі

Волонтер Світлана Шараєвська каже:

– Ми сюди завітали для того, щоб, перш за все, духовно, фізично відпочити, провести психологічне розвантаження для них, мати тут чудовий час спілкування, робити прогулянки, допомогти один одному перенести ту біль, яка об'єднала їх всіх.

Марина Шепелюк із Нововолинська втратила чоловіка-офіцера, багато пережила, але горе її не зламало – і це, передусім, завдяки людям, які ділом допомагають тим, хто потребує чуйної підтримки. Вона каже:

– Ті, хто організував цей відпочинок, займаються тим, щоб повернути і надати смисл нашому життю після такої непоправної втрати. Ми дуже всім задоволені, бо з нами проводять майстер-класи, і психологи Оксана Шараєвська і Альона Соколова дуже тонко з нами працюють.

Депутат Луцької міської ради Петро Нестерук вважає, що проблеми людей, які гостро потребують допомоги співвітчизників – спільні. Саме тому він в усьому йде їм на зустріч:

– Одна із дружин звернулася із проблемою про невідповідність документів: чоловік загинув на війні, а соціального пакету не вдалося створити. Просить юридичної підтримки. Так як сама зараз залишилась одна з дітьми, і гній розкидає, і дрова рубає, і робить усю чоловічу і жіночу роботу. Вона не має змоги розірватися ні фінансово, ні фізично на те, щоб зібрати відповідні документи, найняти юриста – звісно, ми будемо допомагати таким дружинам.

Допомога тих, хто поруч, допомагає жінкам впевненіше почувати себе у непростому сьогоденні.

Деталі – у відео:

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39