День перемоги над нацизмом відзначили у Шацьку

10 Травня 2017, 13:45
3631

Друга світова війна, яка двічі прокотилася територією України, зачепила чи не кожну українську родину. У цій війні, за даними статистики, загинув кожен п’ятий українець, було також зруйновано майже 700 міст (40% усіх міст пострадянського простору), знищених війною) і 28 тисяч сіл. 

Чимало полягло на фронтах Другої світової й наших земляків – жителів Шацького району. Пом’янути їх хвилиною мовчання та вшанувати ще живих ветеранів, які пройшли пекло війни, на урочистий мітинг зібралися жителі селища.

8 травня, в День пам’яті та примирення, керівники району та представники Шацької селищної ради взяли участь у хвилині мовчання, поклавши квіти до пам’ятника невідомому солдату. Там же наступного дня працівники організацій та установ району на чолі з Василем Голядинцем, головою Шацької РДА, Сергієм Карпуком, головою Шацької районної ради, Людмилою Цевух, секретарем Шацької селищної ради, Адамом Дударчуком, головою Шацької районної організації ветеранів війни, взяли участь у поминальній панахиді, яку відслужив настоятель храму Різдва Богородиці Микола Вихор, помолившись за убієнних в часи війни.

Святковою колоною від Шацького районного будинку культури жителі селища, представники трудових колективів району, студенти та викладачі Шацького лісового коледжу, учні та вчителі НВК ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназії смт Шацьк попрямували до обеліску Слави.

72 роки відділяє нас від того пам’ятного дня, коли радісною звісткою містами та селами України прокотилося довгоочікуване слово «Перемога!». На жаль, не таким радісним воно було для тих, хто протягом чотирьох років війни втратив своїх рідних та близьких. Їхню пам’ять та пам’ять мирних жителів, котрі загинули в роки війни, присутні вшанували хвилиною мовчання.

З кожним роком все менше і менше залишається ветеранів війни, для яких цей період ще й досі відгукується страшними спогадами та болем в тілах від залишених осколків. Свою вдячність ветеранам та вітання з нагоди 72-ї річниці з Дня Перемоги над нацизмом висловлювали Василь Голядинець, Сергій Карпук, Людмила Цевух, Адам Дударчук.

Протягом трьох останніх років уже сини, внуки та правнуки ветеранів змушені захищати територію України від іншого агресора – Росії. Тому і їм, мужнім воїнам України, учасникам війни на сході, адресували свої щирі слова вітань та побажань якнайшвидше відсвяткувати перемогу й на цьому фронті керівники району. Користуючись нагодою, Василь Голядинець вручив учасникам АТО почесні відзнаки -- медалі «За оборону Дебальцева» та «За Незалежність України» ІІІ ступеня жителям селища Шацьк Володимиру Пеху та Ігореві Мартинюку.

Адам Дударчук також вручив відзнаки Президента України – ювілейну медаль «70 років Перемоги над нацизмом» Костянтину Чеснокову та ветерану війни Михайлові Гіричу. А за багаторічну громадську діяльність, спрямовану на вирішення проблем ветеранів, активну життєву позицію та патріотичне виховання молоді та з нагоди 30-річчя Волинської обласної організації ветеранів України Адам Харитонович вручив почесну грамоту Волинської обласної державної адміністрації голові районної організації воїнів-афганців Володимиру Носулічу.

Віршовані слова подяки адресували ветеранам учні НВК ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназії смт Шацьк пісні про Перемогу звучали у виконанні тріо «Red Rose», квартету методистів Шацького районного будинку культури, викладачів Шацької дитячої музичної школи. До глибини душі присутніх зворушила пісня «Я не хочу гратись у війну» у виконанні квартету хлопчиків -- вихованців вокального гуртка Шацького РБК.

На завершення заходу, за традицією, в пам’ять про подвиг ветеранів та односельчан в роки війни до обеліску Слави присутні поклали квіти. 

1

1

3

2

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

2

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Коментарі
10 Травня 2017, 22:46
Дякуемо за гарне свято,Але обелiск хоча б покрасити потрiбно було,дуже вiн в занедбаному станi,при такiй то владi,при таких то обiцяних можливостях територiальноi громадиди!!!!!
11 Травня 2017, 00:29
Таки да. Трохи відірвіться від земельних питань, селищна владо. І гляньте вгору, на обеліск. Такі високопарні слова говорите, а елементарного ремонту обеліска не зробили. Сором
11 Травня 2017, 09:35
а при чому тут рижа тамарка
11 Травня 2017, 18:09
Рухаємося в правильному напрямку (напевно)<br/>Ніхто не забутий, ніщо не забуте (за вийнятком ремонту обеліску)
14 Травня 2017, 00:29
а тамара була єдина з квітами та шариками, молодець !
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39