«Nester House» подарував дружинам загиблих волинських бійців відпочинок на Світязі

09 Травня 2017, 20:40
7062

Понад 20 вдів волинських військових, які загинули на сході України, провели три дні на озері Світязь. Відпочинок став можливим завдяки ініціативним волонтерам з громадської організації «Територія 2.2» та Петрові Нестеруку, власнику маєтку «Nester House» на Світязі.

Дружинам воїнів «Небесного легіону» пощастило з погодою: щедре сонце, спокійний Світязь, атмосфера тиші й умиротвореності. На час приїзду журналіста видання Район.Шацьк у маєтку саме тривав концерт ансамблю з Луцька «Українська родина» - жінки співали разом з ними та гаряче аплодували.

Як розповіла одна з організаторів відпочинку, представник «Території 2.2» Світлана Шараєвська, бажаючих відпочити на Світязі волонтери шукали через соціальні мережі. Зголосилося понад 20 вдів загиблих бійців АТО з Волині.


 

-Ми з волонтеркою Оленою Соколовою давно мріяли їх зібрати на відпочинку, без дітей, самих жінок. Хотіли, щоб вони хоч декілька днів відпочили від щоденної роботи, переживань, хвилювань, сліз, щоб набралися сили і духовно зміцніли. На втілення цієї мрії «Територія 2.2» надала кошти, а Петро Нестерук – свій маєток, зокрема безкоштовне проживання, харчування і всі види послуг: оздоровчі чани, велосипедні прогулянки тощо, - розповіла Світлана Шараєвська.

Волонтери зробили все можливе, щоб жінок на відпочинку об’єднувала не лише одна на всіх біда, а й нові знайомства, цікаве спілкування, приємні сюрпризи, спільні розваги і плани на майбутнє. Більшість дружин загиблих – молоденькі жінки, в яких лишися на руках дітки по 3-4 роки. Були на відпочинку й середнього віку жіночки і навіть одна мама, в якої війна забрала сина. Біль важкої втрати не дає їм спокою, найменший спомин про рідну людину ятрить глибоку рану на серці, і вони плачуть.


 

Ніні Іванівні Случик із села Холоневичі Ківерцівського району невимовно важко було згадувати про свого чоловіка-героя, який два роки тому загинув на російсько-українській війні:

-Мого Михайла забрали на війну в четверту хвилю мобілізації. Пішов з дому зі словами: «Якщо суджено повернутися – я прийду, якщо ні – на все воля Божа». Не повернувся. Напівсиротами залишилося двоє дітей, без господаря - новий великий будинок – мрія мого чоловіка. Він віддав своє життя за Україну, за її честь, волю і незалежність. Це велика справа. Так має бути, бо чоловіки – це наші і України захисники. Мій тато і три його брати були вояками УПА. Одного з них убили, другий втік, а тато і ще один брат були вислані радянською владою на 17 років у Сибір. Я  ніколи не забуду татових слів: «Україна була і завжди буде».

Держава не допомагає рідним загиблих захисників. Сім’я, яка втратила годувальника, стає нікому не потрібною. Добре, зі слів Ніни Іванівни, що є такі дівчата-волонтерки, як Світлана та Олена, такі меценати, як Петро Нестерук, який заради них жертвує своїм часом, своїми статками.

-Ці люди не дають нам впадати у відчай, втрачати віру, а впевнено повертають нас до повноцінного життя. Велике їм за це дякую, - наголосила на завершення нашої розмови Ніна Случик.


 

Петро Нестерук, власник маєтку «Nester House», радіє, що зміг догодити цим дорогим гостям. Від громадської організації «Територія 2.2» йому оголосили подяку – за вагомий меценатський вклад у справу підтримки жінок, чоловіки яких загинули в зоні АТО.


 

- Дружини загиблих воїнів АТО вперше на такому відпочинку – всі разом, із своїм спільним великим горем. Розумію, що ніякий відпочинок не поверне їхніх чоловіків, але опускати руки теж не вихід, у них є діти, яких потрібно ставити на ноги. Чоловіки цих жінок віддали найцінніше – своє життя – за те, щоб ми жили під мирним небом, працювали, будували, планували завтрашній день. Ми в невимовному боргу перед ними. Долучившись до необхідної справи, я зробив найменше, що у моїх силах. І буду щасливий, якщо за ці декілька днів на природі жінкам вдасться відпочити як фізично, так і морально. Впевнений, це не остання наша зустріч, - підсумував меценат. 

1


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39