За лоти з волинськими кіборгами вторгували майже 400 тисяч гривень

05 Травня 2017, 20:40
2340

Нещодавно тисячним накладом видано календарі із зображеннями волинських «кіборгів» – мужніх краян, які до останнього тримали оборону Донецького аеропорту.

Про це йдеться на сайті Волинської облдержадміністрації.

 Відтак сьогодні, 5 травня, в рамках проекту «Герої – серед нас» відбувся благодійний вечір під патронатом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та Митрополита Луцького і Волинського Михаїла, де усі охочі мали змогу придбати календарі та долучитися до збору коштів для воїнів АТО.


 

Зокрема, на урочисте дійство прийшло чимало впливових жителів Волині, військовослужбовців, героїв славнозвісного календаря, волонтерів, представників ЗМІ тощо. Після спільної молитви за полеглими та живими Героями, а також за мир та Україну, розпочався благодійний аукціон. Слід зазначити, що  головна мета заходу – збір коштів на реабілітацію після десяти оперативних втручань волинському «кіборгу» Андрієві Луцику, уродженцю Рівненщини, нині ковельчанину, який воював в АТО у складі 80-ї ОДШБр, 3-го батальйону ГАБ, а також на лікування онкохворому Героєві Володимиру Бабію, бійцю 54-ї окремої механізованої бригади, 3-го танкового батальйону, що народився та мешкає на Горохівщині.

– Хочу подякувати воїнам за їх мужність, героїзм та відвагу. «Герої – серед нас» – це не просто проект, це сьогодні жива легенда, це люди, які своїм головним завданням вважають захист і оборону Вітчизни. Їх подвиг – приклад для наслідування майбутніх поколінь. Впевнений, що пройде багато років, але Герої назавжди залишаться в нашій пам’яті. Сьогодні, в переддень 8 та 9 травня ми вшановуємо і новітніх молодих ветеранів. Дуже важливо, що сьогодні звертаємо увагу і надаємо допомогу тим, хто її найбільше потребує. Тому закликаю усіх проявити жертовність, благодійність і допомогти тим, хто так потребує допомоги. Дуже хочу, щоб наші хлопці завжди і скрізь з посмішкою на обличчі допомагали нам будувати вільну, незалежну і соборну Україну. Слава Україні! Героям Слава! – зазначив Володимир Петрович.


 

Благодійний вечір – черговий етап проекту відділу інформаційної політики облдержадміністрації «Герої – серед нас», що стартував у 2016 році, мета якого – шанувати Героїв нашого краю, які оберігали мирне небо над нашими головами. У рамках проекту й коштом обласного бюджету (у рамках фінансування заходів Обласної програми розвитку медіа-простору Волині та реалізації державної інформаційної політики у 2016 – 2020 роках та Регіональної програми підтримки демобілізованих та членів їх сімей на 2016 рік) 14 жовтня 2016 року відкрили виставку з однойменною назвою. Експозиція із портретами волинських Героїв нині «мандрує» районами області. Окрім того, взимку 2017 року публічно презентували другий етап проекту – поліграфічні матеріали для облаштування куточків слави в закладах освіти та культури  краю з портретами бійців – уродженців Волині.

До слова, ідея організувати аукціон з метою збору коштів для волинських Героїв належить волонтерці та журналістці Ользі Валянік, яка також активно допомагає хлопцям на фронті.


 

Інформаційними партнерами благодійного вечора стали ПАТ НСТУ Волинська регіональна дирекція, газети «Волинь-нова», «Сім’я і дім», волинський корпункт газети «Урядовий кур’єр», інформаційні видання «Таблоїд Волині», «Волинський інформаційний портал», «Волинська правда», «Волинь24», «ВолиньPOST», які спеціально для проведення аукціону запропонували власні лоти.


 

Завдяки продажу 15-ти лотів, виставлених на аукціон, вдалося отримати 322 тисячі гривень. Окрім того, 10 тис. грн передав представник благодійного фонду «Волинь 2014», 5 тис. грн – інформаційне видання «Волинська правда», 3 тис. грн – Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, а зі скриньки для добровільних пожертв дістали 21 тисячу 240 гривень. Загальна сума, яка буде згодом передана на лікування та реабілітацію хлопців-бійців АТО, становить 361 тисяча 240 гривень. Слід також зауважити, що ті, кому не випало долучитися до аукціону заявили про готовність перерахувати кошти на рахунки Героїв.

По завершенню урочистого дійства, присутні виконали Державний Гімн України.


 

Серед переможців аукціону - Петро Нестерук, депутат Луцької міської ради, приватний підприємець та власник маєтку «NESTER-HOUSE» в селі Світязь, в якому підприємець неодноразово надавав можливість відпочити сімям бійців.

Переможці аукціону  

1.Діброва Валерій Григорович директор ТзОВ «П’ятидні», депутат обласної радилот №1 - 20 кадендарів за 8 тис. 500 грн

2.Шумський Віктор Анатолійович, директор СГПП «Рать» Луцького районулот №2 - 30 календарів за 20 тис. грн

3.Нестерук Петро Каленикович, приватний підприємець, депутат Луцької міської ради, лот №3 - 50 календарів+сертифікат на безкоштовний матеріал у газеті «Волинь-нова» за 25 тис. грн

4.Чорнуха Віктор Григорович, керівник «Луцьксантехмонтаж №536»№4 - 50 календарів та сертифікат на безкоштовний матеріал у тижневику «Сім’я і дім»

за 30 тис. грн

5.Стефанович Леонід Степанович, директор ТзОВ «Житлобуд-2» №5 - 20 календарів за 30 тис. грн

6.Гунчик Володимир Петрович, голова облдержадміністрації, №6 - 50 календарів за 33 тис. грн

7.Діброва Валерій Григорович, директор ТзОВ «П’ятидні», депутат обласної ради, лот №7 - 50 календарів та сертифікат на безкоштовне інтерв’ю у Інтернет-виданні «Волинська правда» за 32 тис. грн

8.Супрунюк Сергій Степанович, генеральний директор ТзОВ «Волинь-зерно-продукт», лот №8 - 30 календарів за 31 тис. грн

9.Карбовський Святослав Євгенович, директор СГТОВ «Лище», лот №9 - 100 календарів за 25 тис. грн

10.Цибульський Володимир Іванович, генеральний директор акціонерного товариства “СКФ Україна” (публічне), лот №10 - 50 календарів + сертифікат на інтерв’ю у інтернет-виданні «Волинь24» за 25 тис. грн

11.Ольховий Юрій Васильович, ПрАТ «Луцькавтодор», лот №11 - 50 календарів за 15 тис. грн

12.Чорнуха Віктор Григорович, керівник «Луцьксантехмонтаж №536», лот №12 - особливий лот – один календар з підписами волинських «кіборгів» за 17 тис. грн

13.Гупало Юрій Володимирович, депутат обласної ради, лот №13 - 30 календарів та сертифікат на безкоштовний матеріал у інтернет-виданні «ВолиньPOST» за 10 тис. грн

14.Яренчук Володимир Арсентійович, директор ФГ «Перлина Турії»лот №14 - 20 календарів за 10 тис. грн

15. Гупало Юрій Володимирович, депутат обласної ради, лот №15 - 100 календарів за 10 тис. 500 грн

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром