«Волиньобленерго» попереджає про осіб, які пропонують споживачам сумнівні послуги

03 Травня 2017, 16:30
1459

У сільській місцевості Волині невідомі особи пропонують (переважно пенсіонерам) придбати прилади для економії електроенергії – «стабілізатор» і платну реєстрацію у так званій «програмі енергоефективності».

Про це інформують у прес-центрі ПрАТ «Волиньобленерго»

У разі відмови шахраї погрожують штрафом. Щоб ввести людей в оману, ці особи переписують показники електролічильників.

Звертаємо вашу увагу, що ПрАТ «Волиньобленерго» не доручало цим особам знімати показники електролічильників. Наголошуємо, що інспектори і контролери ПрАТ «Волиньобленерго» та уповноважені ним особи під час роботи мають із собою спеціальні посвідчення.

Пам’ятайте! Працівники ПрАТ «Волиньобленерго» не можуть отримувати готівкові кошти від споживачів. Економити електроенергію можете тільки ви, раціонально її використовуючи. Спеціальних приладів або «стабілізаторів» для економії електроенергії не існує.

Будьте пильними!

Коментарі
04 Травня 2017, 12:21
прилади для економії електроенергії – «стабілізатор» виглядають ось так http://electrik.info/main/voprosy/245-pribory-dlya-yekonomii-yelektroyenergii-mif-ili.html . НІЧОГО ВІН НЕ ЕКОНОМИТЬ!!! Тільки викинуті 300-400 грн. <br/><br/>Трошки теорії: в розібраному виді виглядає так https://www.google.com.ua/url?sa=i&amp;rct=j&amp;q=&amp;esrc=s&amp;source=imgres&amp;cd=&amp;cad=rja&amp;uact=8&amp;ved=0ahUKEwjVlr2Nw9XTAhXBBSwKHTuNAo4QjRwIBw&amp;url=http://www.fuel-economy.com.ua/?p=589&amp;psig=AFQjCNE2lX2ovS8SfLvzYZjeWL6OkFEbZA&amp;ust=1493962750341151 . То що ж там є? Є схема живлення двох світлодіодів (ніякого відношення до економії не має, тільки візуально покаже, що в розетці є напруга) і ЧУДО конденсатор, який має економити електрику. З шкільного курсу фізики (ей!!! вчителі-фізики!!! наголосіть на цьому на уроках!!!) згадуємо поведінку індуктивно-ємнісного навантаження під дією змінного струму і робимо висновок, що зекономити реактивне навантаження можна, якщо правильно підібрати параметри ємнісно-індуктичного контуру. НЕ НАУГАД поставити конденсатор на 6 мікрофарад, а підібрати (в теорії - порахувати резонанс контура, а на практиці - методом научного тика-підстановки різних ємностей). І ці викладки актуальні тільки для індуктивного навантаження: двигуни циркулярок, станків, компресори холодильників, кондиціонерів. Якщо попробувати таким чином зекономити споживання електрики бойлером чи елекроплитою - нічого не вийде. ВИСНОВОК - З ТОГО РОЯ НЕ БУДЕ,,,
04 Травня 2017, 12:48
І ще одна ложечка дьогтю в бочку меду для любителів халяви: якщо неправильно налаштувати LC контур (в нашому випадку включити паралельно, наприклад, мотор циркулярки і цей прилад для економії), можна збільшити індуктивний опір (циркулярка буде більше грітись і вкористовувати більше електрики).
09 Травня 2017, 11:00
а хто то продає теі устройства
24 Травня 2017, 10:21
Циганський табір із славного града Девидени розширив сферу послуг населенню
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром