У Шацьку вже можна оформити закордонні паспорти

02 Травня 2017, 21:50
9253

У Шацьку вже розпочали видачу закордонних паспортів.

Про те, кому видається закордонний паспорт та які документи потрібно для цього подати, - розповідає Надія Матвійчук, завідувач Шацьким РС УДМС України у Волинській області.

- Паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу, підтверджують громадянство України особи, на ім'я якої він оформлений, і дає право такій особі на виїзд з України і в'їзд в Україну. Він виготовляється у формі книжечки, правий форзац якої містить безконтактний електронний носій.

Паспорт для виїзду за кордон оформляється особам, які не досягли 16-річного віку  - на чотири роки, а особам з 16-річного віку – на десять років.

Оформлення, обмін та видача паспорта для виїзду за кордон здійснюється:

- особі, яка досягла 16-річного віку,  на підставі заяви-анкети поданої не особисто;

- особі, яка не досягла 16-річного віку, особі, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною – на підставі заяви-анкети одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників. У разі відсутності другого з батьків під час подання документів така заява подається нотаріально засвідченою. Якщо батьки не перебувають у шлюбі, оформлення, обмін та видача паспорта для виїзду за кордон здійснюється на підставі заяви-анкети того з них, з ким проживає особа;

- особі, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров'я та яка потребує термінового лікування за кордоном, що підтверджується медичним висновком відповідного закладу охорони здоров'я, оформленим в установленому порядку – на підставі заяви-анкети особи або її законного представника.

Закордонний паспорт видається не пізніше, ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання; терміново паспорт виготовляється не пізніше ніж через сім робочих днів після подання заяви-анкети.

За оформлення (у тому числі замість втраченого, викраденого), обмін паспорта для виїзду за кордон справляється адміністративний збір.

Людині для оформлення закордонного паспорта потрібно подати такі документи: паспорт громадянина України (для особи, яка досягла 14-річного віку та проживає в Україні); свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави; документ, що посвідчує особу законного представника; документ, що підтверджують сплату адміністративного збору.

 

Коментарі
03 Травня 2017, 02:42
Не раджу робити паспорт у Шацьку
03 Травня 2017, 02:55
Чому? Поділіться, будь ласка, секретом.
03 Травня 2017, 18:30
справді, в чому різниця.
03 Травня 2017, 18:31
якщо прописка не шацька,можна в шацьку робити?
03 Травня 2017, 18:43
Наскільки знаю, паспррт роблять за місцем прописки. В любомлі від шацьких на паспрорти вже більше місяця не приймали, бо казали, що маєте звертатися за місцем прописки чи проживання.
03 Травня 2017, 20:58
Я щиро вдячна Надії Іванівні і Юлії Володимирівні за професіоналізм ,компітентність,людяність,просто за добре слово .І до речі мені закордонний паспорт був зроблений чітко у визначений термін (якщо чесно, не очікувала,що отримаю документ так швидко) ДЯКУЮ !!!!!
05 Травня 2017, 00:50
Скільки коштує зараз закордонний паспорт?
05 Травня 2017, 00:52
В Шацьку роблять закордонні паспорти старого зразку чи європаспорти?
08 Травня 2017, 10:43
ни знаю
10 Травня 2018, 20:06
а можна по телефону записатись на чергу....
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром