Із земельними питаннями досі звертаються жителі Світязької сільської ради

02 Травня 2017, 10:20
1592

З виїзним прийомом громадян у селах Світязької сільської ради побував голова Шацької районної ради Сергій Карпук. Разом із ним, зважаючи на те, що кожного разу від жителів сіл звучить чимало звернень по земельних питаннях, на цей раз участь у виїзному прийомі взяв Віталій Юрчук, начальник Держгеокадастру в Шацькому районі, а також головний спеціаліст Шацького бюро правової допомоги Роксолана Цвид.

В селах Омеляне та Підманове люди не перестають звертатися із земельними проблемами. Неможливість розпаювати землі колишнього колгоспу та боязнь того, що люди можуть залишитися без землі змушує їх звертатися до районних керівників та навіть в область.

За словами Віталія Юрчука, Світязька сільська рада - єдина, де колгоспні землі не були розпайовані, оскільки в минулому тут виник правовий конфлікт (було створено досвідне господарство, яке потім стало державним), та й самі люди зволікали з процесом паювання та згадали про землі тільки в 2006 році. Аби якось вирішити ситуацію, було вирішено надавати землі членам колгоспу та їхнім спадкоємцям на загальних підставах. Були складені списки та уточнені в сільській раді. На сьогодні надання земель для сільськогосподарських потреб проводиться Головним Управлінням Держгеокадастру у Волинській області.

А на запитання Світлани Ховхун чому деяким людям з обласного Держгеокадастру приходить відповідь, що у зв’язку з тим, що є третя особа, заява продовжує розглядатись, головний земельник району пояснив: можливо, були якісь неточності в заявах чи документах. Але надання земель обласним управлінням жителям Світязької сільської ради продовжують погоджувати та ситуація більш-менш врегулювалася.

«На сесію Світязької сільської ради приїжджав наш обласний керівник Василь Василенко, там домовились, що першочергово землі надаватимуться членам колгоспу та їх спадкоємцям,» - наголосив Віталій Миколайович.

Говорили у Підманові й про те, аби землі для будівництва надавались місцевим, а не іногороднім. Одна з мешканок села розповідає, що на території біля колгоспу будується чимало немісцевих. «Ми хочемо, щоб землю дали у власність нашим людям, по 15 соток на кожного,» - каже жінка.

На це Віталій Юрчук сказав, що розпочинати треба з виготовлення містобудівної документації: плану детального планування чи генплану. В сільській раді є депутати з села, тож нехай вони й порушують перед сільським головою це питання. 

Коментарі
02 Травня 2017, 21:45
БОЖЕ ЯК ВІН ОБМАНЮЄ ЛЮДЕЙ А БУВ ТАКИМ ХОРОШИМ КЕРІВНИКОМ РАНІШЕ ЩО З ЛЮДЬМИ РОБИТЬСЯ?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39