Депутат районної ради хоче замінити антиукраїнські написи на обелісках часів Другої світової

01 Травня 2017, 21:00
Обеліск Слави в селі Ростань теж має антиукраїнські написи 3488
Обеліск Слави в селі Ростань теж має антиукраїнські написи

Депутат Шацької районної ради від ВО «Свобода» Андрій Лисий на черговому засіданні сесії, яке відбулося 28 квітня, озвучив запит до Шацької райдержадміністрації про необхідність заміни антиукраїнських написів та радянської символіки на обелісках Слави Шацького району.

Таких написів, зі слів Андрія Володимировича, які є неприпустимими в країні, що звільняється  від нав’язаної їй ворожої комуністичної ідеології, виявляється, є дуже багато. Для прикладу – обеліск у селі Вілиця, на якому написано: «Односельчанам, які віддали своє життя за радянську владу і загинули від фашистських окупантів і українських буржуазних націоналістів».

-Такі написи дезінформують людей, зокрема дітей, адже роблять ворогами патріотів, які боролися за Україну і віддавали за неї свої життя. В теперішній час російсько-української війни, на якій гине цвіт нації, це є злочином, - зауважив депутат.

Відповідно до Закону про декомунізацію Андрій Лисий запропонував створити комісію, яка б детально вивчила це питання, та найближчим часом вжити заходів щодо заміни антиукраїнських написів на обелісках.

Депутат Володимир Найда висловився проти таких дій, оскільки, з його слів, це є наша історія.

Депутат Ольга Сахарук пояснила Володимиру Степановичу, що підтримуючи запит, обранці громади голосуватимуть не за конкретні дії, а за рішення спрямувати звернення до Шацької РДА. Саме остання, в свою чергу, і вирішуватиме, чи виконувати його, чи ні.

Депутати Шацької районної ради підтримали запит депутата-свободівця, проти проголосував лише Володимир Найда.

  

Коментарі
02 Травня 2017, 00:41
"Заміни антиукраїнські написи на обелісках"- на які, а може їх взагалі знести щоб нікому не заважали . Нашим депутатам явно нема що робити .
02 Травня 2017, 02:04
Не такі це дрібниці, як здається, а важливе питання. Підтримую Лисого. Хто, як не націоналіст, порушить таке питання. Решті не до того - землю ділять.
02 Травня 2017, 03:09
Абсолютно вірно, це зовсім не дрібниці. Якби цим почали займатись після розвалу совка, ми би жили тепер в зовсім іншій країні
02 Травня 2017, 14:22
до цього питання ще потрібно вернутись. і Найда правий .Це наша історія -- іпотрібно прийняти іі таку якою вона була. Свобода знову починає провокаціі. давайте будемо руйнувати всі будівлі які будувались в СРСР школи лікарні будинки електростанціі газопроводи --- мжливо націоналісти нам збудують за своі мільярди .....
02 Травня 2017, 14:50
Цей пам'ятник поставлений людям, які служили і воювали в радянській армії. Тепер їх назвати ворогами народу? Бо влада помінялась? Хочете пам'ятник українським націоналістам, так поставте! Не зачіпайте того, що не будували!
02 Травня 2017, 21:17
<p>По-перше, ніхто не називає ворогами людей, які воювали за радянську владу. Але не робіть ворогами і тих, хто виборював незалежну Україну і віддавав свої життя за неї.. тобто українських ПАТРІОТІВ. По-друге, не закликають руйнувати будівлі - не перекручуйте і не перебільшуйте, а просять зробити чітку і конкретну дію - замінити антиукраїнські написи. Маємо аналізувати історію, переосмислювати, робити висновки, щоб русскій мір, побачивши таку історію на памятниках, не прийшов захищати нас від "буржуазних націоналістів". Хоча такі, як ви, захисники совєтчини, дуже скоро стануть прихильниками залитого кров"ю русского міра і почнуть вбивати своїх же. Одним словом - хахли, без роду і племені. без гордості і, думаю, без майбутнього.</p>
02 Травня 2017, 21:51
ЦЕ НЕ КОМПЕТЕНЦІЯ РДА І РАЙОННОЇ РАДИ ТАК ЩО ЛИСИЙ А ПРОСТО ОЗВУЧИВ ТЕМУ І САХАРУК І НАЙДА ПРОСТО ОБМІНЯЛИСЬ ДУМКАМИ АЛЕ ВОНИ ПРАЦЮЮТЬ БАГАТО РОКІВ У ВЛАДІ І МАЛИ Б СКАЗАТИ ЯК ЦЕ РОБИТЬСЯ ПО ЗАКОНУ ЧИ НЕ ТАК?
02 Травня 2017, 23:18
При чому тут &quot;школи, лікарні будівлі...&quot;(!)? Не йде мова про руйнацію памятників, братських могил чи обелісків Слави, не перекручуйте мій запит. Мова йде про заміну брехливих антиукраїнських надписей з російською, комуністичною символікою. Хіба це Українські націоналісти спалили с. Вілицю і через яких загинуло 120 чол., як написано на обеліску Слави! Тоді потрібно допитати членів УПА, які залишились ще живі до причетності їх до таких нелюдських злодіянь!<br/>Зрештою, є закон України про декомунізацію (від 09.04.2015р.№ 317-VIII), який є обовязковий до виконання всіма гілками влади.<br/>Щодо опонента, який голосував &quot;проти&quot;, мене це не дивує, бо я знаю, яку позицію він підтримує, прикриваючись історією,
03 Травня 2017, 00:33
не чіпайте святого ! памяті ! якщо не заважає жителям то хай не турбує і вас .
03 Травня 2017, 00:40
І в чому брехливість надпису на пам'ятнику? Радянська армія не воювала з фашистами? Чи з упа?
03 Травня 2017, 01:03
АНДРІЙ ВИ МОЛОДЕЦЬ АЛЕ ЦЕ НЕ КОМПЕТЕНЦІЯ РАЙОННОЇ РАДИ А ЗАКОН ІСНУЄ ЩОБ ЙОГО ВИКОНУВАЛИ ОТ І ЗРОБІТЬ ЗАПИТ ДО ГОЛОВИ РДА ЧОМУ ВІН НЕ ЗАБЕЗПЕЧУЄ ВИКОННАННЯ ЗАКОКУ
03 Травня 2017, 01:26
Ось іпочались образи ...Ми націоналісти --і ми праві .А ви якщо так не думаєте то ви хахли бидло і так далі .....Сумно!.. Але ми теж украінці і завжди ними будемо ! І РІД в нас є і память є і повага є . А голова зробив дуже добру справу --- привести впорядок всі памятники могили історичні памятки -- він патріот бо так вчили його батьки
03 Травня 2017, 01:30
ЗАПИТ МІЙ СКЕРОВАНИЙ ДО ГОЛОВИ РДА ГАЛЯДИНЦЯ В.В.<br/>В ЗАПИТІ ТАКОЖ ЙДЕТЬСЯ ПРО &quot;СТВОРЕННЯ КОМІСІЇ В ШАЦЬКІЙ РДА ШОДО ОБСТЕЖЕННЯ ( ВИВЧЕННЯ, КОНТРОЛЮ) ВИЩЕСКАЗАНИХ ОБ'ЄКТІВ.&quot;
03 Травня 2017, 01:31
ЗАПИТ МІЙ СКЕРОВАНИЙ ДО ГОЛОВИ РДА ГАЛЯДИНЦЯ В.В.<br/>В ЗАПИТІ ТАКОЖ ЙДЕТЬСЯ ПРО &quot;СТВОРЕННЯ КОМІСІЇ В ШАЦЬКІЙ РДА ШОДО ОБСТЕЖЕННЯ ( ВИВЧЕННЯ, КОНТРОЛЮ) ВИЩЕСКАЗАНИХ ОБ'ЄКТІВ.&quot;
03 Травня 2017, 18:52
Помилка молодих амбіційних людей в тому, що вони діють за принципом&quot; хто не з нами, той проти нас&quot;. Кожна людина має право на свою думку, ми ж не можемо бути всі одинакові, а ви не поважаєте думку інших, бо бачите в цьому якусь &quot; пози цію&quot; чи &quot; прикривання історією&quot;. Хто ви такий, щоб робити такі висновки? Хто вам дав таке право? Як депутат ви маєте право подавати запити, і подавайте, для цього вас і вибрали, але нормально реагуйте і на інші висловлювання. Повірте, ми, старше покоління, не менші патріоти, ніж ви, але ми ще і за порозуміння між усіма , і за віком, і за поглядами. І ви шукайте порозуміння і не роздувайте ворожнечі.
03 Травня 2017, 19:15
таке враження що в районі більше немає проблем і це єдине і найголовніше питання . а те що найда проголосував проти то думаю що він не один має таку думку в шацькому районі і як би провели опитування то виявилось багато голосів проти. підтримую найду в.с бо це історія.
03 Травня 2017, 19:27
Всього-навсього депутат пропонує забрати написи про українських буржуазних націоналістів. І все. А те, що в районі багато хто ностальгує за совєтами - правда. Дякуйте Богу, що війна від вас далеко і своїх дітей ви відкупили від війни. Інакше ви ненавиділи б усе, що нагадувало б про Росію і тюрму народів - Радянський Союз.
03 Травня 2017, 22:44
Дорога наша районна владо, займіться вирішенням реальних проблем і не паплюжте історії та пам'яті, яку творили наші діди-прадіди. А Голядинцю раджу мати свою думку і перш ніж приймати якісь необдумані рішення, навчіться дослухатися до простого люду.
03 Травня 2017, 23:51
Андрій добру справу робить - через десятки років намагається добитись правди, та зняти наклепи та брехню які &quot;совєти&quot; приписували борцям за волю та незалежність України! Упівці село Вілицю не чіпали, а на монументі напис - абсолютний обман для теперішніх і майбутніх поколінь. Та й з рештою про це достеменно відомо нащадкам тих хто загинув в данному селі. <br/>Дивує ницість теперішніх манкуртів що захищають &quot;совок&quot;... Такі захистники на сході нашої країні закликали до нас війну ї готові цілувати танки та чоботи кремлівських окупантів.<br/>Андрій, не здавайся!!! Різні псевдопатріти популістичними закликами не повинні нас знову загнати в ярмо до москалів!!!
04 Травня 2017, 01:10
Андрію, повністю підтримую вас. Союз - не наша історія, чужа, навязана нам, ворожа. Маємо свою історію, своїх героїв, яких маємо знати і пишатися ними. Як би там не казали про неважливість проблеми - не зважайте на це. Питання надважливе. Успіху вам! Не здавайтеся!
04 Травня 2017, 20:17
найда якось мае про себе дати знати ато в районі вже забули за злодія
05 Травня 2017, 00:16
Радянська армія виграла страшну війну .Вигнала загарбників і убийць озброєних до зубів .Післявоєнні роки були дуже тяжкі .Кругом розруха .Але ще живі свідки і учасники відбулови держави.І вони кажуть що кожен рік були відчутні зміни на краще життя .Як рік так краще жити --як рік так лучше ! В Союзі безкоштовне якісна була освіта ,безкоштовна якісна медицина .курортне лікування за рахунок профсоюзів--тому що всі були забезпечені роботою .В Шацьку люди працювали на таких підприємствах як промкомбінат.стройконтора , сільхозхімія , лісгосп . хлібзавод .маслозавод . ковбасний цех .газвода --це тисячі робітників .яких до речі на роботу і з роботи возили робочі автобус .Люди були впевнені в завтрашньму дні .Вечорами збирались --співали .Якщо і були якісь пянички то це були одиниці .Один участковий був на весь район --його всі поважали .Звичайно не було ОЛІГАРХІВ . БУРЖУІВ І КОРУПЦІОНЕРІВ .Украіна була сильною освіченою , багатою республікою в складі Союзу .Он скільки років граблять . мучать іі бідну реформи іспитують-- а вона ще живе .Нехай Мати Божа допоможе нам вижити в лихі часи---- памятаючи якими ми були багатими і сильними !.....
07 Травня 2017, 02:50
лысому шоколадку
17 Травня 2017, 18:07
Володимира Найду в АТО! Хай спробує історичних обіймів рускага міра!
17 Травня 2017, 23:11
Всі хто пише про файне життя в Україні при срср, не знають як тоді жили в Европі, чи в США. У нас всі були забезпечені роботою за копійки, тому були безкоштовними житло, навчання та лікування. А весь нормальний світ міг це купляти.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром