У районі Шацьких озер проблема сміття стоїть особливо гостро - Гунчик

24 Квітня 2017, 13:00
2517

Голова Волинської обласної держадміністрації зауважив, що проблема сміття в області звучить дуже гостро. Зокрема, це найбільше стосується території Шацьких озер.

Про це інформує VIP.

Володимир Гунчик розповів, що на території області знаходяться понад 2 мільйони тонн сміття на відкритих сміттєзвалищах, здебільшого – на несанкціонованих. Тож, за його словами, проаналізувавши ситуацію, вирішили, що найефективніше буде збудувати сміттєпереробний завод на території Ковеля.

«Я звертаюся до міського голови Ковеля Олега Кіндера, до Ковельської РДА, райради, аби за два тижні подати пропозиції щодо можливої території розміщення сміттєпереробного заводу у районі міста Ковель», - сказав Гунчик.

За словами очільника Волині, радіус доставки сировини із сміттєзвалища на переробний завод не має перевищувати 70 кілометрів, тож, проаналізувавши локації сміттєзвалищ, вирішили будувати завод саме у Ковелі. До того ж, усі міжнародні транзитні лінії електропередач проходять через місто. А «зелену» енергію, яка може бути отримана від переробки сміття, можна буде використовувати для діяльності мережі.

До того ж, на переконання Гунчика, це дасть можливість забезпечити Ковель тепловою, електричною і іншими видами енергії.

«Залучаємо провідні європейські компанії, які, отримавши від нас вихідні дані представлять цей проект на відкрите обговорення всієї громади, щоб уникнути спекуляцій», - додав очільник області.

Голова Волинської ОДА зауважив, що проблема сміття в області звучить дуже гостро. Зокрема, це найбільше стосується території Шацьких озер, а також району міста Берестечка, де на працюють як слід каналізаційні мережі, бо приватна структура збанкрутувала.

Коментарі
25 Квітня 2017, 01:00
ДРУГУ ЧЕРГУ ПОЛІГОНУ БУДУЙТЕ БО СКОРО БУДЕ ЯК У ЛЬВОВІ
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024