Після зими прибережну смугу та водне плесо Світязя знову потрібно прибирати від сміття

24 Квітня 2017, 10:45
2329

Одним із завдань працівників Світязького лісництва є догляд за прибережною смугою озера Світязь. Кожного року перед початком літнього сезону відпочинку до прибирання прибережної смуги долучають сезонних працівників, адже роботи вистачає для всіх.

Якщо восени після літа працівники лісництва повністю очистили берег озера Світязь (від метеостанції в с.Світязь до урочища Гряда), то вже за зиму хвилями та сильними вітрами до берега знову прибило безліч сміття: пластиковий непотріб, зламані весла, навіть взуття.

Усе це протягом відпочинкового сезону губили в водах озера відпочивальники та місцеві. Як розповідає помічник лісничого Світязького лісництва Олег Шепеля, троє сезонних працівників перед початком літнього сезону будуть очищати від сміття не тільки прибережну смугу, а й водне плесо.

«Але очистити трьом людям берег та водне плесо від метеостанції у с.Світязь до урочища Гряда дуже важко. На цей рік будемо просити додати нам на допомогу ще хоча б одну людину. На пляжах на літній період ставимо смітники, вивозимо звідти усе сміття,» - каже Олег Степанович.

Минулі роки вивозили сміття кінною підводою, цього року, якщо вдасться, непотріб вивозитимуть трактором, аби до початку літнього сезону озеро зустріло відпочивальників чистотою.

Працівник лісництва постійно застерігає людей як місцевих, так і приїжджих, від спалювання сухої трави в урочищі Дуга, яка завдає прибережній території чимало шкоди, адже вогонь може перекинутися й на лісову посадку, яка знаходиться неподалік.

1

1

Віта Шепеля

Коментарі
24 Квітня 2017, 14:01
А шо мої кросовки там роблять???
24 Квітня 2017, 14:11
Забув як сохли так і сохнуть цілу зиму))))))
24 Квітня 2017, 16:57
МАЛАДЕЦ СТЕПАН ЗАТЕ ЗА ЗЕМУ ПОМЕЛИСЯ ДОБРЕ
25 Квітня 2017, 01:48
Молодець Степанович. В ур. Дуга завжди порядок з сміттям. Організація чистоти на вищому рівні.
25 Квітня 2017, 02:03
Нe дадуть Олeгу бути лісничим,хоча ідeя нe погана
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром