Як у селі Кропивники відзначали Проводи

17 Квітня 2017, 20:30
4838

Традиційно через тиждень після Великодня християни відзначають Проводи, поминаючи на кладовищах своїх родичів.

Протягом останніх декількох років традицією відзначати проводи на другий день Великодня розпочали у селі Кропивники.

У невеликому населеному пункті своє кладовище з'явилося трохи більше десятка років тому, але воно щороку поповнюється свіжими могилами, в яких знаходять останній прилисток корінні жителі села, ті, хто тут народився і виріс, але прожив своє життя далеко від малої бАтьківщини.

Приїжджають на проводи з різних куточків не лише Шацького району, а й з Києва та Луцька. Відзначити проводи у такому маленькому селі – не лише можливість пом'янути померлих родичів, а й побачитися ще з живими близькими і далекими родичами, зустрітися з друзями і знайомими, перекинутися декількома словами про життя-буття.

Допоки протоієрей Сергій Омелянюк служив поминальну панахиду у капличці села (колишнє приміщення початкової школи), на сільському кладовищі уже зібралося чимало мешканців села та гостей. 


 

Віта Шепеля

Коментарі
18 Квітня 2017, 01:49
На второй день Пасхи делать проводы как то странно...
18 Квітня 2017, 14:17
КОМЕНТУВАННЯ МАТЕРІАЛІВ ВИДАННЯ «РАЙОН.ШАЦЬК»<br/>1.1. Коментувати публікації розміщені на сайті «Район.Шацьк» має право кожен користувач сайту. <br/>1.2. У коментарях заборонено:<br/>- ображати людей;<br/>- вживати матюки;<br/>- висловлюватися не по темі матеріалу, який коментуєш;<br/>- розміщувати рекламу і антирекламу (в т. ч. політичну, чорний піар);<br/>- порушувати закони України.<br/>1.3. Коментарі користувачів, де допущені порушення цих правил, адміністрація видалятиме.<br/>1.4. Користувач, який вказав у коментарі своє реальні ім’я та прізвище, має право скаржитися на коментарі інших користувачів, які стосуються його особи, а також вимагати від редакції пояснення щодо видалення його коментарів. <br/>1.5. Редакція інтернет-видання «Район.Шацьк» залишає за собою право змінювати вказане ім’я користувача, а також взагалі видаляти його коментар, якщо у тексті є ознаки того, що користувач підписався іменем і прізвищем іншої реальної людини. Така норма необхідна, аби уникнути зловживань.<br/>1.6. Редакція інтернет-видання «Район.Шацьк» залишає за собою право повідомляти читачам про факти маніпулювання у коментарях – такі як написання коментарів одним користувачем під різними ніками. <br/>1.7. Редакція інтернет-видання «Район.Шацьк» не несе відповідальності за достовірність інформації, поширеної користувачами у коментарях. Відповідальність за можливі наслідки оприлюднення інформації у коментарях несе користувач, який її оприлюднив. <br/>1.8. На сайті можуть діяти різні режими коментування – залежно віз змісту публікації, поведінки коментаторів тощо. Основні режими коментування:<br/>А) коментування без премодерації (написаний користувачем коментар одразу видний усім іншим користувачам),<br/>Б) з премодерацією (редакція перевіряє коментарі перед їх появою на сайті),<br/>В) без можливості коментування. <br/>Останні два режими встановлюються редакцією для публікацій з особливо високою ймовірністю порушення правил коментування.
18 Квітня 2017, 19:35
ви ще спасіба скажіть тій присці ш щось читає підказує критикує поправляє може якесь зерно проросте
20 Квітня 2017, 13:44
Приїдь-но москалику в Кропивники, розкажуть тобі чому проводи на другий день Пасхи, тай заодно українську вивчиш.
21 Квітня 2017, 23:46
маладец
24 Квітня 2017, 22:48
Та куди ж воно поїде? Має щастя від того, що записи анонімно!!!
30 Квітня 2017, 04:55
да
30 Квітня 2017, 04:58
Диванно патріотично анонімни вояки.!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром