Юнаки Шацького району ухиляються від строкової служби

15 Квітня 2017, 22:00
1918

На оперативній нараді в Шацькій райдержадміністрації говорили про стан виконання заходів в районі, що пов’язані з призовом на військову службу за контрактом та про підготовку до призову на строкову військову службу.

З цього питання учасників наради інформував військовий комісар Шацького районного військового комісаріату Василь Матвійчук.

За словами комісара, згідно з поданими списками, що надійшли до органів місцевого самоврядування, оповіщенню підлягають 298 чоловік. Планове завдання для Шацького РВК на весняний призов становить 12 чоловік.

-Станом на 10 квітня оповіщено 85 осіб, прибуло до Шацького РВК 68 осіб. Проведено перше засідання районної призовної комісії, на якій розглянуто 50 справ призовників на строкову військову службу. За результатами комісії 2 призовники відправлено до лав ЗСУ. За ігнорування повістки та ухиляння від проходження від строкової служби передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. На даний час нашим юристом складаються протоколи на 15 призовників, які після вручення повістки не з’явилися до Шацького комісаріату. На другий квартал планове завдання для Шацького району по контрактниках становить 6 чоловік, ще 4 резервісти потрібно відправити з 26 квітня на військові збори, - повідомив Василь Онофрійович.

В районі, як і в державі в цілому, відбувається повний саботаж цього важливого питання. Немає координації дій між військкоматом, органами місцевого самоврядування, Державною прикордонною службою та іншими структурами.

«А ще немає важелів впливу на призовників, а заручниками всього цього стають місцеві сільські голови», - зауважив Світязький сільський голова Микола Цвид.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024