Підманове: школярі розмалювали писанки і прикрасили великоднє деревце

14 Квітня 2017, 20:20
5026

Ось і прийшла весна  ̶  найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа. Саме навесні приходить в наші оселі найголовніше свято християн – Пасха, або Великдень.

Великдень в українців завжди асоціюється з писанкою, яка  й око радує, і нечисту силу відганяє. І це зрозуміло. Розписане по-мистецьки яйце створює особливий, святковий настрій. Не випадково все найкраще в Україні завжди порівнюється з писанкою. У народі про гарну дівчину часто кажуть: «Така гарна, як писанка», - розповідають педагоги загальноосвітньої школи І-ІІ ст. села Підманове.

1

 

Напередодні  Великодня вчитель трудового навчання Ірина Адамівна Мельничук провела виховний захід для учнів 4-9 класів «Писанка – культурний символ України». 

Ведучі заходу Христина Мельничук та Інна Артимук розповіли про історію писанки як символу весняного відродження природи, що сягає у далеке минуле, згадали легенди, пов’язані з її виникненням, та пам'ятники писанці. Доповнив розповідь вірш «Писанка», який прочитала учениця 8 класу Пех Валерія.

1

 

Перетворювати звичайне куряче яйце на чарівну писанку за старих часів уміла кожна слов'янська жінка. Цікаві факти про значення символів, колористику писанки дізнались учні зі сценки, яку  виконали учні 5-7 класів - Юлія Цвір, Михайло Тімошкін, Софія Прасюк, Тетяна Гвоздецька, Віра Артимук.

 Ірина Адамівна поділилась технологією  написання писанок, розповіла, які фарби найкраще використовувати, та провела майстер-клас з писанкарства для учнів та вчителів школи.

1

 

До наших днів дійшли давні традиції дарування писанок. Школярі  ж вирішили провести акцію для жителів села Підманове «Подаруй Великодній настрій», прикрасивши деревце на шкільному подвір'ї власноруч розписаними писанками.

Українська писанка перемагає зло. Любімося і даруймо одне одному писанки!

Щиро вітаємо всіх зі світлим святом Христового Воскресіння!!!

Нехай зацвіте у вашій душі весна!

2

1

1

1

1

 

 

 

Коментарі
15 Квітня 2017, 00:46
Дуже гарний майстер-клас.Ірина Адамівна хороший спеціаліст, іі вихованці є переможцями районних та обласних конкурсів. Дуже рада, що в нашій школі є такі педагоги, якими можна гордитися і є чому навчитися.Вдячна вчителям за нелегку працю.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024