Автопререхід у Шацькому районі стане великим плюсом у туристичному розвитку Волині - Олександр Степанцов

06 Квітня 2017, 22:00
1620

Зміцнення добросусідських відносин між Україною та Республікою Польща обговорили під час засідання «круглого» столу «Сила в єдності…», яке відбулось під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Степанцова сьогодні, 6 квітня 2017 року.

Про це повідомляє сайт Волинської облдержадміністрації

Варто зазначити, що у засіданні взяв участь віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур та представники товариства польської культури на Волині.

Говорячи про спільні напрацювання Волині із Республікою Польща, Олександр Степанцов для прикладу навів проекти, серед яких «Україна-Польща-Білорусь», міжнародний проект реконструкції митного автомобільного пункту пропуску «Устилуг», будівництво залізничного пасажирського сполучення між м. Ковель та м.Хелм, створення пункту пропуску у Шацькому районі.

– Ми маємо багато спільних пунктів пропуску та проектів щодо культурного обміну та бізнесу. Окрім цього, є багато аспектів, які об’єднують, зокрема це проект «Україна-Польща-Білорусь», спільні заходи щодо розбудови інфраструктури. Разом із цим, хочемо облаштувати і пункт пропуску в Устилузі. Також цікавий проект – будівництво залізничного пасажирського сполучення між м. Ковель та м.Хелм. Польська сторона купить рейковий автобус, який, маю надію, почне курсувати у червні. Це буде швидкісний рейковий автобус, що курсуватиме раз в день. Такий досвід має вже Львів, тож маю надію, що цей проект буде успішним і на Волині. Також хочемо відкрити пункт пропуску у Шацьку. Це теж був би великий плюс для туристичного та культурного розвитку Волині.  Тобто хочемо бути частиною Європи і наш народ з цього шляху не зійде, незважаючи на будь-які втручання з боку агресора-сусіда. Тож хочу подякувати віце-консулу, що приєднався до нашої розмови, – відзначив Олександр Борисович.

Своєю чергою, віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур також відзначив факт, що польсько-українські відносини не повинні змінюватись та співпраця продовжиться.

 

Коментарі
07 Квітня 2017, 00:34
КОНКРЕТНІ ЗАХОДИ ПО РОЗБУДОВІ БО ЛЬВІЯНИ ТРИ ПОБУДУВАЛИ ПЕРЕХОДИ А МИ ЖОДНОГО
07 Квітня 2017, 13:57
треба ж про щось говорити бо скорочення у бюджетників проблеми з дікарнею освітою от і підкидають тему
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром