На засіданні постійної комісії районної ради вирішували проблему з перевізниками

03 Квітня 2017, 16:25
1472

 23 березня в Шацькій районній раді відбулося засідання двох комісій. Працювали в цей день постійна комісія з питань промисловості, будівництва та транспорту, та комісія з питань охорони здоров’я, культури, освіти. 

Про це повідомляє сайт Шацької районної ради.

Засідання цих комісій погодили депутати ще на останній сесії районної ради, в зв’язку з тим, що останнім часом накопичилося багато проблемних питань в сфері освіти, а також невирішена ситуація з внутрішніми перевезеннями.

До речі, на засідання запрошувалися голови сільських рад, на території яких такі проблеми існують. На жаль, прибули представники лише Грабівської та Піщанської громад. Напевно, інші самі вирішать свої проблеми на місцях.

Про стан перевезень в районі інформувала Лариса Демакова, керівник апарату Шацької райдержадміністрації. Вона повідомила, що, згідно з проведеним моніторингом, перевезення на територіях Грабівської та Піщанської сільських рад задовольняють жителів. На території Світязької сільської ради є проблеми виїзду з села Підманево в Шацьк в обідню та вечірню пору.

В Пульмі жителі скаржаться на рейс Нововолинськ-Пульмо. У Самійличівській та Прип’ятській громадах є проблема, що автобус «Шацьк-Прип'ять» не заїжджає в Плоске, Пехи та Самійличі. Тобто склалася ситуація, що жителям цих сіл немає чим добратися до райцентру. Зараз ситуацію врегулювали, тож тепер маршрутка заходить в ці села. Жителі Ростанської громади скаржаться на перевізника, який не доїжджає до с. Хрипськ. Лариса Демакова повідомила, що проведено роботу, тепер налагоджено маршрути на території Ростанської сільради.

Однак, основні проблеми все одно залишаються не вирішеними. На жаль, перевізники не хочуть працювати в нашому районі, мотивуючи тим, що це фінансово невигідно. Неможливо підписати навіть  тимчасової угоди. Член комісії депутат Володимир Найда запропонував співпрацювати з місцевими перевізниками, а не розраховувати на луцьких. Іронія ситуації в тому, що влітку проблем з перевізниками немає, для бізнесменів маршрути на Шацькі озера - ласий шматок. 

Не закритим залишається питання пільгових перевезень, а саме розробки програми, згідно з якою перевізникам відшкодовуватимуть кошти з місцевого бюджету. 

За результатами засідання було доручено Шацькій РДА провести конкурси та підписати угоди з перевізниками, також висвітлити в ЗМІ розклад руху автобусів, а водіїв зобов’язати  вивісити ціни на перевезення. Також на черговій сесії, яка відбудеться 28 квітня, заслухати в порядку контролю про стан перевезень.

Коментарі
03 Квітня 2017, 21:09
НІЧОГО ВОНИ НЕ ЗРОБЛЯТЬ БО НЕ ВМІЮТЬ ЦЕ НЕ ЗЛОРАДСТВО А ДОКОНАНИЙ ФАКТ
04 Квітня 2017, 05:26
дайте мені грошей - і я зроблю те ,що вам потрібно.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром