Про що говорили представники Влодавського повіту та Шацького району, обговорюючи реалізацію спільних проектів

02 Квітня 2017, 14:00
1920

30 березня в Шацьку з візитом побувала делегація з Влодавського повіту Польщі, з яким у Шацького району налагодження тісна співпраця з написання та реалізації Європроектів.

Зокрема, восени стартував другий етап програми «Польща-БілорусьУкраїна» із реалізації спільних для трьох держав проектів. Як уже повідомлялося, з Шацького району пройшло в першому турі відбору три проекти, які будуть спільно реалізовуватися з поляками та білорусами. Ще три проекти в першому етапі пройши й від Шацького національного парку.

Представники польської делегації Анджей Романчук, староста Влодавського повіту, віце-староста Адам Панасюк, та керівник відділу спорту та рекреації гміни Воля Угрузька Юрек Бжезовські, віце-війт гміни Воля Угрузька Лєшек Южвяк спільно з Василем Голядинцем, головою Шацької РДА, Сергієм Карпуком, головою Шацької районної ради, Сергієм Віннічуком, головою Шацької селищної ради, Ніною Вирович, директором Шацького МБК, обговорили спочатку пропозиції із будівництва автопереходу «Адамчуки-Збереже».

Василь Голядинець все-таки наполягає, щоб основна інфраструктура та сам пункт пропуску знаходився на українській стороні, як і було заплановано. Як аргумент він наводить те, що вже повністю розроблена відповідна документація, затримка - за фінансуванням з боку держави. Необхідність початку фінансування робіт з державного бюджету будуть лобіювати перед керівництвом відповідних державних структур депутати та керівники району.

Обговорили на зустрічі й проведення Європейських Днів добросусідства, які відбудуться в серпні цього року. У зв’язку з останніми подіями (теракт в консульстві Польщі в Луцьку) поляки пропонували скоротити кількість днів з п’яти до двох-трьох, в той же час невигідним це буде для української сторони. Адже програма проведення днів добросусідства - дуже насичена. Поки що було обговорено проведення традиційних заходів: конференції (в Шацькому районі), форуму підприємців (у Влодаві), культурно-масових заходів (концерту, велопробігу, змагань з пляжного футболу між українськими та польськими командами на Світязі, запливу на байдарках).

Стосовно ралізації проектів, які уже пройшли перший етап відбору, представники польської делегації наголосили на тому, щоб в першу чергу реалізовувались проекти з каналізування населених пунктів біля озер.

Подальше докладніше обговорення реалізації спільних проектів відбулося уже в групах, в яких також взяли участь Володимир Захарко, директор Шацького НПП, Наталія Нєдовік, провідний спеціаліст ДПУ Республіканський заповідник «Прибузьке Полісся» (Білорусь), Анатолій Пінкевич, начальник ГУ ДСНС в Шацькому районі.


 

Віта Шепеля 

Коментарі
03 Квітня 2017, 09:08
Голядинець наполягає про будівництво на українській стороні не через існуючу документацію, а через те що там де буде перехід вже вся земля у приватних руках (здогадайтесь у чиїх).<br/>Сподіваюся до видалення цензурою цей коментар хоть хтось прочитає.
03 Квітня 2017, 17:55
Підтримую буволого земля там давно уже в тих голядинських руках.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024