Смійтеся на здоров'я, або як сміх впливає на наш організм

01 Квітня 2017, 23:50
7769

Не даремно кажуть, що сміх продовжує життя, але це не єдина його позитивна якість. Є ще дуже велика кількість позитивних ефектів:

1. Сміх позбавляє від депресії, що в холодні і сірі дні стане вельми до речі. Всього одна хвилинка завзятого сміху може замінити сеанс глибокої релаксації. Навіть якщо ви згадаєте анекдот, який нещодавно Вас розсмішив, рівень гормонів радості підвищиться.

2. Сміх покращує фігуру. Десять-п’ятнадцять хвилин сміху спалюють стільки калорій, скільки б ви спалили під час 30-хвилинного тренування в спортзалі. Коли ви смієтеся, в роботу включається 80 груп м’язів! Під час сміху найкраще працюють м’язи спини і ніг (що дуже корисно для вашої постави).

2

 

3. Сміх стимулює імунну систему і надійно захищає організм від стресів. Учені вже давно довели той факт, що любителі посміятися значно рідше хворіють.

4. Сміх заспокоює нерви. Сміх для організму прирівнюється до прогулянки по прекрасному лісі.

3

 

5. Сміх омолоджує шкіру. Існує міф, у який вірять багато жінок: «Якщо боїшся зморшок на обличчі — стримуй сміх». І даремно! Маска серйозності забирає всі живі емоції особи. Живий і щирий сміх тонізує всі м’язи обличчя, уповільнює процеси старіння і забезпечує приплив крові до шкіри, а значить, додаткове харчування, пружність і здоровий рум’янець Вам забезпечені.

6. Сміх корисний для серця. Учені виявили, що веселі люди, порівняно з похмурими, на 40% менше хворіють на серцево-судинні захворювання.

2

Смійтеся на здоров'я!

Моя планета.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром