Професор Малиновський: на Волині, крім Шацька, жодне місто районного значення не має об'єднання

01 Квітня 2017, 22:40
Валентин Малиновський 1699 Джерело: konkurent.in.ua
Валентин Малиновський

Для журналістів у рамках форуму "Децентралізація – шлях до розвитку реформ" провели прес-тур в Зимненську об′єднану територіальну громаду.

Форум "Децентралізація - шлях до розвитку реформ" було організовано народним депутатом Ігорем Гузем спільно з USAID Україна, що впроваджується Фондом Східна Європа та за підтримки громадської організації "Інтерньюз-Україна", - повідомляє Конкурент.

Захід був присвячений важливій та актуальній темі – об'єднанню громад.

Народний депутат України Ігор Гузь сказав, що люди повинні продовжувати об'єднуватися і таким чином рухати далі реформу децентралізації задля того, щоб розвивати свої території. Також він порадив головам ОТГ робити ставку на молодь.

Експерт Офісу реформ та професор СНУ імені Лесі Українки Валентин Малиновський сказав, що проблемою на шляху реформи є міста обласного значення в Україні, а на Волині – міста районного значення. Адже жодна громада не хоче об'єднуватись з містами обласного значення. На Волині, крім Шацька, жодне місто районного значення не має об'єднання.

Валентин Малиновський також зазначив, що завдяки небайдужій громаді йому вдалось створити Колківську громаду. Адже є супротив керівників районів, які щосили намагаються затягнути процес децентралізації.

"Якщо ми це зробимо, то ми змінимо Україну кардинально. Як змінилась Польща? Перше, що вони зробили, – провели реформу децентралізації, а ми цю реформу чекали більше 20 років", – сказав Валентин Малиновський.

Коментарі
02 Квітня 2017, 16:00
ПРОФЕСОР ЖИВЕ У ЛУЦЬКУ І ЙОМУ ПРОБЛЕМИ ШАЦЬКА ТАК СОБІ А НАМ ТУТ ЖИТИ І ОЧЕВИДНО ДОВГО А ПРОФЕСОР ЩО АГІТУВАВ У ШАЦЬКУ ХАЙ РОЗКАЖЕ КОЛИ ДЕРЖАВА ЗЕМЛЮ ПЕРЕДАСТЬ ГРОМАДІ? ЯК АЦИЗ ЗАБРАЛИ У ДЕРЖБЮДЖЕ ЧОМУ БЕЗ ЗГОДИ ГРОМАДИ ПРЕДАЛИ УТРИМАННЯ ЛІКАРНІ ТЕХНІЧНОГО ПЕРСОНАЛУ НА МІСЦЕВИЙ БЮДЖЕТ І ВІДПОВІДНО СКОРО ІДОРОГИ БКДУТЬ ТУТ А ЧИМ ЦЕ УТРИМУВАТИ?
02 Квітня 2017, 16:01
РОЗХВИЛЮВАВСЯ І ПОМИЛКИ ДОПУСТИВ АЛЕ В ЦІЛОМУ ЧЕКАЮ ВІД МАЛИНОВСЬКОГО ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ
02 Квітня 2017, 16:03
ми йому добре заплатили
02 Квітня 2017, 16:07
бо в шацьку керуют ь діти то вони на все згодні аби вислужитись
02 Квітня 2017, 17:37
Прохвесор - Ти що про КОЛКИ лепечиш?! Ти чим нам допоміг ?! П......жжю на зборах- продажний укропівець,
02 Квітня 2017, 19:28
РОЗУМНІ ЛЮДИ НЕ ШАЦЬКІ ЧУДАКИ ЯКІ ПОСПІШИЛИ І ТЕПЕР САМІ ШКОДУЮТЬ
02 Квітня 2017, 22:00
шацьк не отримав жодної копійки з обіцяних мільйонів і забрали з шацька колосальну суму в рахунок інших бюджетів бо наші урядці не спромоглись освоїти кошти бо закордоном більше сидять як вдома от і результат
03 Квітня 2017, 10:38
той
03 Квітня 2017, 10:42
той малиновський розказує казки разом з офісом реформ а нам жити треба і бажано добре і що з того що шацьк обєднвся стало краще ? вчепили селищній раді дві відсталих і посадили на нуль і на тому все держава своє зробила а місцеве самоврядування промовчало
04 Квітня 2017, 05:34
На Волині, крім Шацька, жодне місто районного значення ....і коли то шацьк став містом????? .профессор- блін.
04 Квітня 2017, 14:40
Децентралізація — процес перерозподілу або диспергування функцій, повноважень, людей або речей від центрального управління. (див. Вікіпедія)<br/>Тобто держава майже силою віддає повноваження на с/ради (шкода що не всі, земля наприклад), але тут на рівні місцевих рад майже немає людей, які готові були б взяти на себе ці повноваження, тому що за повноваженнями передбачається прийняття конкретних рішень, а також конкретна відповідальність за ці рішення.<br/>Тому в нашому випадку краще нічого не робити і показувати на ВЕРХ що тав ВСІ винуваті.<br/>Щодо порівняння проблем Шацька з Луцьком то повірте в Луцьку проблем на порядок більше. Тому кожен має думати і працювати на свою громаду.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024