У Шацьку відбувся семінар з нагоди 500-річчя Реформації

29 Березня 2017, 15:40
1233

28 березня  в приміщенні Шацького лісового коледжу ім.В.Сулька відбувся семінар з нагоди 500-річчя Реформації за участю магістра Богослів’я м.Луцьк Овчаренка Володимира Юрійовича з ініціативи протестантських організацій.

Про це інформує сайт Шацької райдержадміністрації.

У 2017 році весь світ  відзначатиме  500-річчя руху Реформації. Україна також долучається до низки заходів, спрямованих на підвищення рівня духовності й освіченості громадян. Таку ініціативу підтримано й на державному рівні: Указом Президента України та розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення в Україні 500-річчя Реформації».

Лектор у своєму виступі зазначив, що початком Реформації прийнято вважати промову німецького ченця Мартіна Лютера 31 жовтня 1517 року біля Замкової церкви у Віттенберзі. Утім Лютер не очікував, що його проповідь стане поштовхом, який спровокує глобальні зміни у Європі та всьому християнському світі. Процес набув не лише релігійного, а й соціального характеру, вплинув на економічний, науковий та політичний розвиток. Попри те, що Реформація спричинила розмежування у християнському світі, внаслідок цього процесу суттєво піднявся культурно-освітній рівень жителів Європи.

На завершення магістр Богослів’я наголосив, що завдання полягає в тому, щоб перетворити теперішні можливості на справжній громадський рух, познайомити українців із життєвими цінностями Реформації, закликати до оновлення всіх сторін особистого й суспільного життя згідно з біблійними принципами.

Довідка:
П’яту частину релігійних організацій Волині становлять протестантські громади. Найбільші їхні співтовариства об’єднують євангельських християн-баптистів (ЄХБ), церкви християн віри євангельської або п’ятидесятників (ХВЄ), трохи менші – адвентистів сьомого дня та єговістів.

 
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром