В області хочуть перевіряти та штрафувати сільради, де незаконно діють піщані кар'єри

28 Березня 2017, 21:15
1992

Цьогоріч екологічна інспекція запланувала перевірки на території 60 сільських рад, у тому числі перевірятимуть і те, чи ведеться там незаконний видобуток піску.

Про це, як повідомляють Волинські новини, стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 28 березня.

Депутат Ігор Лех поцікавився у начальника обласної Держекоінспекції Олександра Ткачука, чи багатьох на Волині покарали за незаконний видобуток піску. Адже, з неофіційних джерел відомо, що такі кар’єри є на території багатьох районів.

У відповідь на це Олександр Ткачук пояснив: зупиняти автомобілі, навантажені піском, уповноважені працівники поліції, а в інспекції таких дозволів немає. А сільським головам, де видобувають пісок незаконно, виписують, згідно законодавства, мізерні штрафи 170-340 гривень.

Перевіряти суб’єктів користування, своєю чергою, може інспекція Держгеонадр, регіональне відділення якої розташоване у Львові. Причому перевіряти вони можуть лише тих підприємців, які мають офіційні ліцензії.

Урешті депутати домовилися напрацювати і прийняти звернення до ОТГ, сільських та селищних рад про те, щоб вони вживали заходів для запобігання нелегального видобування піску.

Крім того, повідомив Олександр Ткачук, у цьому році Держекоінспекція запланувала перевірки на території 60 сільрад. Якщо там виявлять ознаки незаконного видобутку піску - нараховуватимуть збитки головам сільрад за недотримання природоохоронного законодавства, зняття родючого шару та нецільове використання земель.

Коментарі
30 Березня 2017, 00:12
Рудою і веселика буде велика дуля.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром