Стали відомі імена найкращих читачів Шацького району

24 Березня 2017, 21:30
4170

В Шацьку визначили переможців третього етапу Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія – 2017».

Сьогодні, 24 березня, в Шацькій центральній районній бібліотеці відбувся конкурс «Книгоманія – 2017», організований працівниками районної бібліотеки для дітей (завідувач Світлана Бляшук). В результаті літературних змагань стали відомі імена найкращих читачів року.

Цього дня до бібліотеки прибули юні читачі з 12 населених пунктів району – шестикласники і семикласники місцевих шкіл. Кожен тримав у руках улюблену книгу, прочитану поза шкільною програмою – саме її мав оригінально презентувати перед членами журі і присутніми. Також учасники конкурсу передали журі свої читацькі щоденники – яскраво оформлені, насичені інформацією про прочитані твори; їхні вигляд та зміст теж враховувалися під час виставлення балів.

Діти хвилювалися. Утім, як тільки поринали у світ улюбленого видання і починали розповідати про літературних героїв: реальних і фантастичних, кумедних і серйозних, скромних і знаменитих, їхні очі починали горіти, а голос ставав упевненим.

Від деяких розповідей на очах у слухачів з’являлися сльози. Анастасія Хмизовець із бібліотеки села Голядин презентувала зовсім не дитячу книгу Василіси Трофимович «Любов на лінії вогню», провівши паралель із загиблим Героєм АТО з Шацька Сергієм Мокренком, який хотів одружитися з коханою дівчиною і не встиг – війна навіки їх розлучила.

Серед учнів 6 класів І місце в конкурсі зайняла Софія Дударчук  (бібліотека села Мельники), ІІ – Ангеліна Сиротюк  (Шацька районна дитяча бібліотека), ІІІ – Тетяна Озімок  (бібліотека села Піща).

Серед учнів 7 класів місця розподілилися так: І – Анастасія Хмизовець (бібліотека села Голядин), ІІ – Діана Жур (Шацька районна бібліотека для дітей), ІІІ – Юлія Цвір ( бібліотека села Підманове).

Переможці отримали грамоти і книги в подарунок. Не лишилися без призів і інші учасники – кожному вручили книгу Валерія Мельника «Шацьке поозер’я».

Володарі перших місць представлятимуть Шацький район у 4 етапі Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія – 2017», який відбудеться в місті Луцьк.

Мирослава ЦЮП’ЯХ

1

1

1

1

1

2

1

1

1

1

 

Коментарі
28 Березня 2017, 00:52
Дітки молодці!!!
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024