Працівники культури району говорили про новітні форми організації дозвілля молоді

24 Березня 2017, 21:45
15210

На базі Шацького районного будинку культури 15 березня відбувся семінар для клубних працівників на тему:«Види дозвілля та впровадження їх в роботу клубних закладів».

У роботі семінару взяли участь начальник відділу культури Оксана Юхимук, директори, художні керівники сільських будинків культури, завідуючі сільськими клубами, керівники народних аматорських колективів району.

Відкрила семінар директор районного будинку культури Валентина Ханзерук виступом на тему «Роль і місце клубних закладів у формуванні культурних цінностей суспільства». Вона відмітила, що сьогодення диктує нові умови функціонального призначення клубу та змістовності його роботи у духовному житті сучасного суспільства, особливої уваги з боку держави, органів місцевого самоврядування. Попри наявні успіхи, творчі досягнення і різноманітні напрацювання в клубній галузі, в індустрії дозвілля потрібні зміни, і закладам культури району потрібно впроваджувати їх в життя.

Аналітичний огляд «Пошук та узагальнення інноваційних форм дозвілля, впровадження їх в  роботу клубних закладів району» провела  провідний методист Вікторія Ягодинець.

Зміни, що відбуваються в культурно-дозвільному середовищі, інновації, які  нестримно входять у наше життя, отримання доступу до всесвітньої мережі Інтернет вимагають від культпрацівників «включення» у ці процеси, розробку і впровадження в практику сучасних форм роботи, що здатні приваблювати як нових відвідувачів, так і підтримувати інтерес постійних. 

У практиці роботи клубних закладів з’являються такі новітні явища як квест, флешмоб, вебінар, воркшоп, які набувають все більшої популярності. У зв’язку із цим виникає необхідність роз’яснити суть цих новітніх форм організації дозвілля та їх застосування в роботі закладів культури.

Про специфіку роботи з організації дозвілля з підлітками та молоддю  ознайомила методист з народної творчості РБК  Оксана Озімок.

Пріоритет у цій роботі з підлітками та молоддю надається програмам, спрямованим на: організацію змістовного дозвілля підлітків та молоді, розвиток творчого та духовного потенціалу молоді в інтересах її становлення та самореалізації, профілактику та попередження правопорушень і негативних явищ у підлітковому та молодіжному середовищі, популяризацію здорового способу життя, підтримку талановитої молоді, сприяння професійній орієнтації.

Методист Марія Шпак розповіла про інноваційні   форми дозвілля.

Культосвітні заклади повинні задовольняти потреби та смаки всіх вікових груп населення. Запропонувала запроваджувати в практику проведення інтелектуальної гри «Я люблю свій край».

До нас приходить  денс-культура (вид нічного культурного дозвілля). Сьогодні молодь відпочиває під музику зірок ді-джеінга. (Ді-джей компілює дві платівки, які грають одночасно, намагається досягнути рваного або злагодженого їх звучання, тобто зробити mix, під який і танцюють сьогодні молодь і підлітки.)

Досвідом роботи клубного закладу, щодо застосування інноваційних форм роботи поділилась директор БК с.Піща Валентина Будько, яка розповіла про роботу дитячого лялькового театру «Казкова мозаїка».

Обговорені проблемні питання життєдіяльності закладів культури, вирішення майбутніх творчих завдань 2017 року, проведення звітних концертів по закладах культури району та районного конкурсу професійної майстерності серед творчих працівників сільських клубів та будинків культури « Це мій край!».

Порушено питання ефективного використання технічних засобів у підготовці та проведенні клубних дозвіллєвих заходів.

Звертали увагу на протипожежний стан закладів культури району та запобігання пожежної небезпеки під час проведення масових заходів.
Начальник відділу культури Оксана Юхимук ознайомила з пам'яткою про здійснення заходів пов'язаних з попередженням, виявленням та реагуванням на терористичну діяльність. Звернулась до культпрацівників  про сприяння органам які здійснюють боротьбу з тероризмом.

Семінар завершивсь обговоренням творчих питань, обміном досвідом, побажаннями успіхів у роботі, - повідомляє директор Шацького районного Будинку культури Валентина Ханзерук

Коментарі
25 Березня 2017, 01:42
<p>Що вони зроблять для молоді</p>
25 Березня 2017, 15:16
Нічого!!!вони просто штани ходять протирають...
25 Березня 2017, 15:58
може щось і роблять,але дуже мало.<br/>слабка активність і залучення молоді! та й пропонувати мало що можуть.<br/>а можна ж розробити програму дій, плани, зацікавити учасників, залучити до активності. і ще й презентувати для населення!<br/>але альтруїзму нема чи ще щогось...
25 Березня 2017, 17:22
одчипеся
26 Березня 2017, 19:59
В нас ще люди такі що не до чого незалучиш оце теж проблема. Аби нашому люду платили тоді вони і участвували б. Отакий в нас народ
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39