Лісівники охоронятимуть місця гніздування птахів

20 Березня 2017, 11:00
2479

З метою попередження випадків браконьєрства, що особливо стосується незаконного добування диких гусей і качок, пошкодження місць гніздування, на Волині посилено охорону державного мисливського фонду.

Про це повідомляє Волинська правда з посиланням на прес-службу Волинського ОУЛМГ.

Волинським ОУЛМГ зобов’язано керівників державних лісомисливських підприємств та користувачів мисливських угідь затвердити відповідні графіки чергувань. Рейди проводитимуться лісовою охороною, єгерською службою у співпраці з представниками Національної поліції, органами місцевого самоврядування із залученням природоохоронних громадських організацій та засобів масової інформації.

Такі заходи передбачені відповідно до статей 30, 39 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» на виконання листа Державного агентства лісових ресурсів України і спричинені тим, що під час весняної міграції диких перелітних птахів спостерігається збільшення випадків браконьєрства. 

Одним з найбільш популярних місць гніздування водоплавних видів птахів є територія Шацького національного природного парку. Тут гніздуються дикі гуси та качки, білі лебеді, з рідкісних - сірий журавель, мала курочка, погонич, деркач, баранчик великий, грицик великий, коловодник звичайний та інші.

Пам’ятайте також, що активна громадська позиція кожного буде запорукою збереження нашої волинської природи. Нагадуємо, що повідомити про випадки браконьєрства можна на постійно діючу гарячу телефонну лінію Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства: (0332) 72 00 54.


 

Коментарі
20 Березня 2017, 23:21
Краще хай на яйцях сидять замiсть птахiв. Хоч якась користь з дармоїдів буде. PS. Все рівно тільки по генделиках сидять морди наїдають.
20 Березня 2017, 23:50
геть з тобою согласна младец
22 Березня 2017, 02:26
Віталік перенось точку в аптеку в світязі, ато в сусідньому магазинові за стенкою спалили точку.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024