За рік Шацький район отримав 230 тисяч гривень від штрафів за незаконний продаж акцизних товарів

16 Березня 2017, 12:00
1927

Триває цикл нарад щодо координації дій державних органів, які здійснюють державний контроль за виробництвом і обігом підакцизних товарів в області. Цьогоріч, мова йшла про  виборчий округ № 21, куди входять м. Ковель, Ковельський, Ратнівський, Старовижівський та Шацький райони.

Про це повідомляє сайт Волинської облдержадміністрації.

Як зазначили усі доповідаючі, в районах, відповідно до розпорядження голови облдерадміністрації від 7 грудня 2016 року № 568 «Про комісію з координації дій державних органів, що здійснюють державний контроль за виробництвом і обігом підакцизних товарів (паливо, спирт, алкогольні напої та тютюнові вироби) в області», створені комісії, які здійснюють перевірку та моніторинг ситуації на місцях. Відтак, відбуваються постійні засідання цих комісій, аби напрацювати подальший план дій.

Своєю чергою, начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС в області Наталія Єлова дала детальну характеристику ситуації, що склалася, визначила ряд населених пунктів району, де є нульовий та недостатній показник видачі ліцензій. Зокрема, безліч питань було по місту Ковелю, однак ніхто з представників Ковельської міської ради на нараду не з’явився. Окрім того, голова Ратнівської районної державної адміністрації Андрій Харлампович та перший заступник голови Старовижівської районної державної адміністрації Людмила Хомич висловили нарікання на діяльність контролюючих органів влади у відповідному напрямку роботи. Адже, за їхніми словами, скарги були, а відповідної реакції – ні. Представниця ДФС розповіла про позапланові перевірки в Ратнівському районі, про що є відповідні документи. Однак скарг зі Старовижівського району, за її словами, не надходило. Аби запобігти таких ситуацій, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов запропонував обмінятися контактними телефонами, щоб підтримувати прямий зв’язок.

На завершення Наталія Федорівна відзначила тісну співпрацю між Шацькою районною державною адміністрацією, місцевою поліцією та Державною фіскальною службою в області. До слова, внаслідок проведених перевірок в літній період сума штрафних санкцій склала 230 тисяч гривень, які надійшли в місцевий бюджет.

– Звертаю увагу, що комісія створена не для того, щоб когось сварити чи шукати крайніх, а для того, аби знайти шляхи вирішення даного питання. Адже на території області безліч випадків продажу підакцизних товарів без відповідних дозволів. Відтак, сотні тисяч гривень не потрапляють до місцевих бюджетів. Я вже не говорю про продаж «сурогату». Наша мета – налагодити співпрацю між контролюючими органами, аби спільно покращити ситуацію, що склалася, – наголосив Олександр Борисович.

Читайте також про діяльність комісії в Шацькому районі в літній період:

У районі продовжують виявляти нелегальний бізнес

Серій Карпук: «Районна комісія спрямовуватиме діяльність підприємців у законне русло»

Коментарі
18 Березня 2017, 02:21
В Ковелі Молдаванка з мусорами забезпечує цілу область спиртом та цигарками без різних там ліцензій та марок
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром