Ростанські школярі побували у поліції та суді

15 Березня 2017, 20:15
2394

Знати свої права та обов’язки дітей навчають ще зі шкільної парти на уроках правознавства. Однак теорія – це одне, а практика – зовсім інше.

Побачити роботу поліції Шацького району зсередини учні старших класів Ростанської ЗОШ І-ІІІ ст. змогли завдяки директору школи Аллі Семенюк та вчителю Ларисі Лончук, а також  інспектору з ювенальної превенції сектору превенції Шацького відділення поліції Людмилі Гринь, яка й провела екскурсію старшокласникам у відділенні поліції.

Найперше Людмила Гринь розповіла про те, де і як утримують порушників, показала учням, як працює чергова частина, куди надходять всі звернення громадян, які потребують допомоги, як поліцейські на них реагують.

Далі школярам розповіли, які підрозділи працюють в Шацькому відділенні поліції та ознайомили з роботою патрульної поліції. Найцікавішим для молоді виявилась демонстрація різних видів зброї, спеціальних засобів та амуніції. В повній тиші із захопленням слухали діти Людмилу Гринь, яка розповідала і демонструвала їм кожен вид зброї, його тактико-технічні дані, призначення, а також розповідала, де і як її можна застосовувати працівникам поліції. Кожен мав змогу приміряти бронежилет, каску та спеціальні засоби, дехто – спробувати зібрати та розібрати пістолет.

Цікаво було дітям оглянути валізу експерта-криміналіста, подивитися, як знімають сліди рук та взуття, послухати, які дослідження та експертизи проводять.

Задоволені старшокласники також побували з екскурсією у приміщенні Шацького районного суду, де їм розповіли про роботу судової системи.

Віта Шепеля

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024