Служба автомобільних доріг просить громадян не пошкоджувати дорожніх знаків

13 Березня 2017, 15:30
2186 Джерело: kordon.in.ua

Служба автомобільних доріг у Волинській області звертається до громадян та користувачів доріг загального користування з проханням бережно ставитися до технічних засобів організації дорожнього руху, елементів облаштування доріг, штучних споруд. 

Про це пише "Шацький край" за 11 березня 2017 року.

Одним із факторів, що негативно впливають на безпеку руху, є навмисне руйнування дорожніх споруд, крадіжки металевих елементів мостів, викрадення та пошкодження дорожніх знаків, напрямних стовпчиків, металевого бар’єрного огородження, що несе загрозу безпеці користувачів доріг та призводить до скоєння дорожніх пригод з тяжкими наслідками.

Здійснення ДТП відбувається в результаті впливу численних випадкових обставин, які збіглися в просторі та у часі. Однак всіх їх поєднує те, що вони відбуваються на дорозі. А це дозволяє стверджувати, що дорога в кожному разі впливає як на розвиток ДТП, так і на важкість наслідків.

Разом з тим, найчастіше дорожньо-транспортні пригоди - це не випадковість, а трагічна закономірність, уникнути яку було б цілком можливо, якщо б ми сумлінно ставилися до того, що перебуває на дорозі.

Відсутність того або іншого елемента засобів регулювання дорожнього руху створює аварійно-небезпечну ситуацію на дорогах, що спричиняє реальну загрозу життю водіїв транспортних засобів і пішоходів. І будь на місці знак або те ж бар’єрне огородження - лиха б могло й не відбутися.

Останнім прикладом може слугувати акт незаконного втручання в діяльність транспортно-дорожнього комплексу області, де було виявлено факт протиправного демонтажу дорожніх знаків, які були встановлені на міжнародній автомобільній дорозі державного значення М-07 Київ-Ковель-Ягодин. Наразі про їх викрадення направлена заява до Маневицького ВГГ ТУ Національної поліції у Волинській області. Окрім того, від хуліганів потерпають не лише знаки, а й огородження. На Волині регулярно зникають зі своїх місць дислокації засоби організації дорожнього руху та їх опори.

Навмисне пошкодження дорожнього покриття, освітлення, технічних засобів організації дорожнього руху несе найбільшу загрозу безпеки користувачам доріг і приводить до дорожньо-транспортних випадків з важкими наслідками.

Працівники дорожньої галузі звертається до всіх жителів області із проханням дбайливо ставиться до елементів обстановки доріг, усіляко сприяти її збереженню, попереджаючи виникнення надзвичайних ситуацій, і зберігаючи тим самим найдорожче, що в нас є - життя.

У разі виявлення крадіжок чи пошкоджень технічних засобів організації дорожнього руху на автомобільних дорогах області, що можуть загрожувати безперервному та безпечному руху транспорту просимо невідкладно інформувати службу автодоріг та правоохоронні органи для оперативного реагування.

Телефон чергового Служби автомобільних доріг у Волинській області: (0332)78-54-69, Національної поліції: 102.

 

Коментарі
13 Березня 2017, 22:26
Значит щебінь асвальт і метал крадуть громадяни-оце новина так новина
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром