На ремонті дороги Шацьк - "Лісова пісня" зекономили кошти. Чи усунуть недоліки - невідомо

13 Березня 2017, 14:40
2761 Джерело: kordon.in.ua

Наприкінці осені завершився ремонт ділянки дороги державного значення Піща-Шацьк-Любомль-Володимир-Волинський-Павлівка-Горохів-Берестечко-Козин. Однак тоді постала проблема: жителі Шацького району скаржилися, що новою дорогою їздити неможливо. Дрібні камінці вилітали з-під колес і пошкоджували авто.

Про це пише «Новий погляд+» за 11 березня.

Ремонтні роботи виконували працівники приватного підприємства «Унідор» з Луцька. А контроль здійснювала Служба автомобільних доріг у Волинській області, оскільки об’єкт ремонту – це дорога державного значення. На ремонт з державного бюджету виділили більше 2 мільйонів гривень. Але новенький асфальт «розтанув» разом із снігом.

-Щоб покласти дорожнє покриття, необхідне тепло. Після того, як зроблене, воно має формуватися два місяці. Восени роботи затягнулися у зв’язку з тим, що служба автомобільних доріг не давала дозволу на початок, - розповів Віктор Медведчук, представник фірми-виконавця.

Осінь була холодною, дні – короткі та й ліс давав тінь… Полотно не встигало добре прогрітися, з’явилися прогалини. За технологією, температура повітря має бути в день не нижча 20 градусів, тоді асфальт ляже нормально. Коли його стелять влітку, тоді проблем не виникає.

Ще в кінці осені ТзОВ «Унідор Сервіс» надало гарантії, відповідно до яких зобов’язалося ліквідувати недоліки навесні.

-Скоріше всього, додатковий ремонт проведуть у травні, однак усе залежить від погодніх умов, - повідомив Віктор Медведчук. – Основна проблема в тому, що згідно з пропозицією там мала бути подвійна поверхнева обробка, але задля економії коштів затвердили лише один шар. Службою автомобільних доріг ставитиметься питання, аби все-таки покласти два шари. Але ж розумієте, що повторно роботи проводитимуться за кошт організації, як збиткові. Тому якщо вирішиться питання додаткового фінансування, то можна й другий шар покласти. Дорогу зроблять по всій площі так, щоб вона відповідала вимогам. Перед тим, як знову стартувати, ми пришлемо представника служби доріг для аналізу ситуації.

Місцеві водії кажуть, що їм непогано їздити і по такій дорозі, як зараз, бо скло в автомобілях уже не б’ється. Проте хто відшкодує збитки тим, хто раніше вклав немалі кошти в ремонт пошкодженої на недобросовісно відремонтованій дорозі машини?

Ірина Хвисючик.

Коментарі
13 Березня 2017, 17:17
той щебінь,що там залишився - це асфальт?
13 Березня 2017, 20:10
ПО ЗКОНУ Є ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ВИКОНАНІ РОБОТИ І ЗА ЯКІСТЬ ТО ДЕ ВОНА І ДЕ ПОЗОВМ?
13 Березня 2017, 20:14
ЯКЩО ВІННІЧУК МС НЕ ПОДАСТЬ ПОЗОВ ДО СУДУ ТО ВІН ХОЧЕ ТОГО ШО ЩО Є І НАЩО ЙОМУ ТІ ДОРРОГИ
14 Березня 2017, 00:57
Підприємство переробить дорогу в травні. Які позови? Її досі офіційно не здали... Та й Віннічук ніякого стосунку до дороги не має, все контролює область.
14 Березня 2017, 03:49
І що скажете,гунчик по цих колдобинах буде їздити до карпука на відпочинок? Не вірю.
14 Березня 2017, 09:36
Та дорога розлізлась ще до снігу. Мабуть, було багато бажаючих вкрасти. Це той випадок, коли попит перевищує пропозицію.
14 Березня 2017, 10:50
3 моїх лісовози - і все по новому.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024