В районі триває підготовка до весняного призову на строкову військову службу

11 Березня 2017, 23:00
2066

Про стан виконання заходів, пов’язаних з призовом на військову службу за контрактом та строкову військову службу до лав Збройних сил України на території району доповідав на оперативній нараді Василь Матвійчук, військовий комісар Шацького райвійськкомату.

Планове завдання по призову на військову службу за контрактом на І квартал цього року складає 7 чоловік. Станом на 6 березня було призвано та зараховано до лав Збройних сил України 3 чоловік, що складає 43% від загальної кількості планового завдання. 2 чоловік завершують проходити медичне обстеження, по завершенню якого будуть направлені в навчальні центри.

На виконання Указу Президента України від 24 лютого 2017 року визначено термін призову громадян 1990-1999 років народження на строкову військову службу - з 3 квітня по 31 травня нинішнього року.

В ході підготовчих заходів до призову проводиться оповіщення призовників з метою уточнення облікових даних та проходження медичної військово-лікарської комісії та визначення придатності до військової служби. В Шацькому районному військовому комісаріаті, згідно з поданими списками органів місцевого самоврядування, підлягають оповіщенню 300 чоловік. На сьогодні, згідно з відпрацьованими графіками, медкомісію проходять призовники Світязької сільської ради,

- У суспільстві склалася думка, що призовом має займатися виключно військовий комісаріат. Однак, відповідно до статті 38 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», виконавчі органи сільських, селищних рад зобов’язані надавати районним військовим комісаріатам допомогу у прийнятті допризовників на військовий облік, проведенні призову громадян на військову службу, - наголосив перед присутніми Василь Онофрійович. - Нам усім необхідно відпрацювати чіткий механізм співпраці задля виконання поставлених планових завдань, адже тільки тісна взаємодія військового комісаріату і органів місцевого самоврядування дасть позитивний результат і в організації призову на строкову службу, і в заохоченні громадян йти на військову службу за контрактом.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром