"Війна кращих синів забирає..." - посвята загиблому Герою

11 Березня 2017, 08:00
32419

Загибель на війні юного захисника України з Шацька Сергія Мокренка вже змінила і продовжує змінювати людей.

Трагедія не відпускає ні рідних, ні друзів, ні тих, хто був не знайомий із Сергієм. Одні стають до боротьби із злом, другі - в собі і в своєму оточенні творять нову Україну. Треті перестають боятися і мовчати.

В людини, яку глибоко вразили проводи в останню путь нашого Героя, народилися поетичні рядки.

Автор, який присвятив вірш Сергієві Мокренку, побажав лишитися невідомим, наголосивши тільки, що воїн, який навічно лишиться в пам'яті тисяч співвітчизників юним і життєрадісним хлопчиком, своїм прикладом показав усім, як треба любити Батьківщину.

Нагадаємо, це вже друга віршована посвята Героєві. Вірш "Пам'яті солдата" написала нещодавно студентка Шацького лісового коледжу.

Вже від крові аж стогне земля,

А за хлопцем і небо ридає,

Мама все ще чекає дзвінка,

А тебе вже між нами немає.

 

Рідна хата і рідний поріг...

Заночуєш ти тут вже востаннє.

За майбутнє ти наше поліг, 

Ми вклонились тобі на прощання.

 

Плачуть всі: і дорослі, й малі, 

Туга й жаль нам серця розриває.

Горе нам, горе нашій землі!

Війна кращих синів забирає.

 

Ти далеко. Вже десь в висоті.

Добрим воїном будеш у Бога.

Вічна слава, юначе, тобі!

Жаль, коротка життєва дорога.

 

Коментарі
11 Березня 2017, 14:53
Молодець.
11 Березня 2017, 21:07
дуже глибокі і щирі рядки.<br/>ця сумна подія зачепила багато сердець і голів.<br/>кілька днів підряд я не могла стримувати сльози і ніяк не могла не думати про смерть Сергія. дуже хотілось, щось змінити, хотілось його побачити живим, хоча ніколи його особисто не знала.<br/>теж, на другий день його смерті, сіла і десь за 3-5хв написала вірш, хоча ніколи не пишу вірші.<br/>багато смертей цієї війни бачила з новин, одного полеглого воїна зустрічала в іншому місті, - дуже все це боляче, але смерть Сергія - це щось інше, не знаю чому, але вона якась інша... може він мав ще жити, може не його доля була там полягти... СЛАВА ГЕРОЮ! ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ЙОГО ДУШІ!
11 Березня 2017, 22:03
Дуже гарний вірш, сльози продовжують купити за нашим героєм. Шкода що прийшлося йому за це заплатити таку ціну - своє життя.
12 Березня 2017, 00:52
Пишуть, що смерть Сергія змінить нас. Це правда. Відчуваю по собі. Цей страшний похорон не виходить з голови, ці вбиті горем батьки, тисячі людей на колінах. При одній згадці - сльози в очах і бажання йти щось робити. Дякую за матеріали про Сергія, за вірші, за такі світлі фотографії. Не давайте нам про нього забувати.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024