Однокласники про Сергія Мокренка: "Ти хотів, щоб про тебе почули..."

03 Березня 2017, 10:10
9798

Однокласники полеглого на Сході України Сергія Мокренка з селища Шацьк у глибокій скорботі згадують про свого Героя.

З такою дитячою безпосередністю, з такими не дитячими поглядами на життя, з такою щирою усмішкою, добрим  і відкритим серцем ти назавжди запам’ятався нам зі школи…  «Наш Мокрий», як називали тебе в класі…

Не маючи великої тяги до навчання, ти завжди сидів на перших партах і  малював свої чудесні малюнки. Вони були неперевершені. Ти вмів підняти настрій тоді, коли його не було, ти міг підтримати всіх і в усьому, ти завжди був з класом. Ми разом втікали з уроків, разом проводили шкільні вечори. В останні дні навчального року обливались водою і, мокрі до нитки, але щасливі, бігали по школі.

Так, були моменти, коли виникали в нас і дитячі непорозуміння.  Сварились, але й мирились завжди. Ти був такою світлою людиною, яких дуже мало. Перед очима випускний вечір, в очах радість, а в голові тисяча думок, розмови про майбутнє. І як зараз пам’ятаємо твої слова «Ви про мене ще почуєте...».

Ох, якби ж  ми тільки знали…

14

Якби знали, що пройдуть роки і розлетиться звістка «Мокрий в АТО, Сєрий на Сході, пішов добровільно».

Згадуємо тепер нашу останню зустріч. Перед очима стояв вже зовсім не той Сєрий, а тепер це був змужнілий, загартований війною чоловік.  Скільки було радості в очах, коли ми зустрілись… Потім була довга розмова, твої спогади, сльози… Ти розповідав, а ми слухали і розуміли, що перед нами Герой, справжній друг, найкращий син і найкращий однокласник, а для солдатів найкращий побратим. 

Твої слова й досі прокручуємо в пам’яті: « Я пішов туди захищати Батьківщину, я там, бо хочу, щоб моя сім’я жила під мирним небом. Я пішов туди доказати вам, що я також на щось здатний, я хотів, щоб ви мною пишались. Дівчата, давайте зберемо однокласників, я так хочу всіх побачити…». 

І ми тобі пообіцяли обов’язково всіх зібрати, зібрати всіх для тебе…

Пробач, наш рідний, що не дотримали слова, не встигли… Пробач, що за 8 років після випуску так і не побачились всі разом. Ми завинили перед тобою…

22

 

Тепер сидимо, прокручуємо кадри з життя і розуміємо, якими пророчими були твої слова тоді, на випускному вечорі. Ми почули про тебе, вся Україна почула. І дуже шкода, що наша з тобою зустріч  коштує так дорого. 

 Пішов від  нас Ти дуже рано,

 В самому розквіті життя.

 І в нашій пам’яті навіки.

 Тобі не буде забуття…

Ти наша гордість, наш Герой і наш біль… Ми завжди будемо тебе пам’ятати, спочивай з миром і ще раз прости…

З повагою твій «Б» клас

 

 

Коментарі
03 Березня 2017, 15:22
Шановна редакція, дуже-дуже прошу передати нашому голові побажання, щоб він ініціював і сприяв виділенню найкращої земельної ділянки,яка є на території району матері загиблого Героя!<br/>МИ ВСІ ПЕРЕД НЕЮ В БОРГУ!<br/>Вона втратила свою допомогу, надію і підтримку!<br/>Нехай голова забезпечить ділянкою і всю супровідну документацію, необхідну для власності, матері, яка втратила сина, що захищав нашу Землю!
03 Березня 2017, 16:39
БУДЕМО ІНІЦІЮВАТИ ЗА СПРИЯННЯМ ВЛАДИ СТВОРЕННЯ ПАМЯТНОЇ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ В ШКОЛІ, ДЕ НАВЧАВСЯ НАШ ГЕРОЙ! ВІЧНА ЙОМУ СЛАВА!
03 Березня 2017, 18:59
Яку земельну ділянку?! Купити добротну хату або квартиру у місті!!!
03 Березня 2017, 19:10
Хату, квартиру ,- вибачте, але слабо віриться в таке. взагалі, боюсь, щоб не згасла турбота з емоціями з часом.<br/>а ділянка - ОБОВЯЗКОВО! <br/>принаймі з відусіль чути про кількість зем.ділянок для атловці, хоч насправдіі атовці щось не дуже можуть похвалитись отриманими ділянками, але то таке.<br/>Ця сімя повинна отримати - ОБОВЯЗКОВО! і не на болоті чи якусь третьосортну! А в найкращому місці!!!
03 Березня 2017, 19:25
А це скликання селищних депутатиків за рік не виділило мабуть нової жодної ділянки атовцям. Минуле , хай з проблемами ,і не без помилок і цікавих моментів , ТА ВСЕ Ж виділило десь із 20 точно атовцям.... А тут мнуться мнуться ...
03 Березня 2017, 21:41
Це був справжній воїн,скажу чесно незустрічав такої безстрашної людини в своєму житті!!! респект
04 Березня 2017, 02:33
на попередніх сесіях було багато заяв від атовців наших шацьких, на придбання земельних ділянок під забудову але не всім дали ту прохану землю , сказали , підождіть, ще не має генерального плану нашого селища. Проте місця під забудову по вулиці Очеретній і Центральній / це в напрямку до гряди по грунтовій дорозі/ вже роздали не атовцям а керівнику нашої біржі праці ,керівнику пенсійного відділу ,людям з податкової,наші земельщики теж взяли собі, начальнику дорожной служби, хоч і немає генерального плану селища.
05 Березня 2017, 01:12
Шановні громадяни! Не оскверняйте душу і тіло Спражнього Героя своїми судженнями про ті землі! Його поступок свідчить про вищі цінності в житті, він навіть так думати не міг, як Ви поступаєте в своєму житті. Полюбіть Бога і правду більше ніж себе !!!
05 Березня 2017, 01:23
Слова людини, яка відчувала мабуть також невимовний біль у своєму житті. Дійсно, справедливіше буде помолитися за Героя та попросити в Бога вибачення за пролиту юну кров.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024