У трьох школах району не освоїли коштів на облаштування внутрішніх туалетів

01 Березня 2017, 17:00
1563

У загальноосвітніх навчальних закладах сіл Острів’я, Самійличі і Прип’ять не використали коштів, виділених з обласного бюджету на облаштування внутрішніх туалетів.

Причини з’ясовували на засіданні постійної комісії Шацької районної ради з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торгівлі, побутового обслуговування населення та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища району.

Зі слів Анатолія Пеха, начальника відділу освіти, молоді та спорту Шацької райдержадміністрації, у цих навчальних закладах санвузли почали будувати практично з нуля, тобто заливали фундамент, зводили стіни, накривали. Оскільки у всіх цих школах немає централізованого опалення, будівельні роботи в зимовий період не виконувалися. Всі необхідні для будівництва основні матеріали в школах є, з настанням тепла роботи завершаться.

Утім, є й проблеми. Не вистачає грошей на допоміжні будматеріали – школі села Острів’я, для прикладу, потрібно приблизно 5 000 грн. Також необхідні фінанси на оплату праці робітників, оскільки важко переконати людей (а працюють на будівництві в основному батьки учнів) трудитися безоплатно.

Як наголосив Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, причини невчасного освоєння коштів можна було б вважати важливими, крім того, освітяни поки не мають достатньо досвіду роботи в системі електронних закупівель Prozorro. Проте обласна рада прийняла відповідне рішення про фінансування ще 14 липня минулого року, гроші прийшли в жовтні. Тобто було достатньо часу, щоб вивчити всі нюанси, вирішити проблеми і успішно завершити роботи ще наприкінці минулого року.

-Маємо встановити відповідальність за невиконання рішень, - наголосив керівник.

Через декілька днів, на черговій сесії Шацької районної ради, депутати одностайно проголосували за створення тимчасової контрольної комісії районної ради з питань ефективності використання коштів районного бюджету. Новостворена комісія вивчатиме діяльність підзвітних і підконтрольних районній раді установ, у тому числі шкіл, та посадових осіб.

Коментарі
01 Березня 2017, 22:02
поки такі начальники як пех а очолюватимуть віддіп освіти це буде нормою пояснити можна все а елементарні речі має робити не директор а той хто за це отримує зарплату а депутати поговорять і все але треба бути рідкісним спецом щоб не освоїти гроші із області не свої а надані
02 Березня 2017, 12:58
А РАЙОННА РАДА НА ЧОЛІ З КАРПУКОМ С ЩО РОБИЛА ЦІЛИЙ РІК ЦЕ Ж МАЙНО КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ БЕНЗИНУ НА ВИЇЗНІ ПРИЙОМИ ТО ПОТРАТИЛИ НАЙБІЛЬШЕ В ОБЛАСТІ
02 Березня 2017, 23:17
НАШІ ДІТИ І ДО ВУЛИЧНОГО ТУАЛЕТУ ЗАЙДУТЬ АЛЕ ЩОБ МАТИ ГРОШІ З ОБЛАСТІ І НЕ ВИКОРИСТАТИ ТО ТАК ТІЛЬКИ У ШАЦЬКУ МОЖУТЬ І ГОЛОВНЕ ВИННОГО НЕ МАЄ
03 Березня 2017, 12:11
от при їде віннічук у припять то ми його запитаємо чому він віддав гроші в луцьк?
09 Березня 2017, 15:44
До чого тут Віннічук? Грошима розпоряджався відділ освіти. І Віннічукові в громаду школи почали передавати тільки з січня.А до того адміністрація і Пех мали все контролювати щоб гроші не вертати.
09 Березня 2017, 15:48
Депутате ти якщо вже так підписуєшся то в елементарному розберися: ШКОЛАМИ КЕРУЄ ВІДДІЛ ОСВІТИ, А ВІДДІЛОМ ОСВІТИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТАЦІЯ і вони раді тільки звітують. Рада не виконавчий орган і це не її питання освоювати гроші ти шо б...н?
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром