Смоляри-Світязькі: чи раціонально використані кошти на ремонт шкільної їдальні

25 Лютого 2017, 21:30
3500

На засіданні постійної комісії Шацької районної ради з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торгівлі, побутового обслуговування населення та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища району заслухали звіт про використання коштів районного бюджету, виділених на ремонт їдальні в загальноосвітній школі І-ІІ ст. села Смоляри-Світязькі.

-Потреба в звіті з’явилася тоді, коли жителі населеного пункту під час виїзного прийому просили перевірити раціональність використання директором школи коштів на ремонт шкільної їдальні. Приміщення ремонтується досить довгий час, вже тричі було перенесене його відкриття, - зазначив Сергій Карпук, голова Шацької районної ради.

Директор Смоляро-Світязької школи Микола Оніщук у повідомив присутнім, що їдальня вже майже місяць, як готова до відкриття.

-На сьогодні в їдальні площею 105 м кв. виконані всі роботи, в тому числі внутрішні, є електрика, каналізація,  підведена вода, встановлено мийки, умивальники. Ми використали 97 тисяч гривень з районного бюджету, ще майже 20 тисяч зекономили. При нагоді хочу попросити дозволу районної влади використати зекономлені кошти на придбання електричної плити та столів, - дав відповідь на запитання Микола Оніщук.

Також директор розповів, що їдальню відремонтовано силами батьків учнів, цілком безоплатно. Бувало, що люди працювали ночами. Щодо раціональності використання коштів, то Микола Вікторович зумисне цікавився вартістю виконаних робіт у представників будівельної фірми. Їхні приблизні підрахунки звелись до суми в 1,8 - 2 млн. грн.

Підтвердив слова Миколи Оніщука депутат районної ради Володимир Голядинець, який напередодні побував у навчальному закладі села Смоляри-Світязькі.  Обранець бачив, яке було приміщення до початку ремонту і який вигляд має зараз. З його слів, багато шкіл району можуть тільки мріяти про таку їдальню.

Остаточне рішення щодо цього питання будуть приймати депутати районної ради на черговому засіданні сесії.

 

Фото надані Миколою Оніщуком.
 

Коментарі
26 Лютого 2017, 09:20
очевидні недоліки: 1)батареі сховані під вікном + труби зашиті під фальшбрусом -в результаті маемо втрату тепла відсотків 25-30%а також доступ до фітінгів і труб обмежений( в разі аваріі геморой ще той!)2) фальшбрус при інтенсивному нагріванні зменшиться в об"емі і повилазить зі шпарин !
26 Лютого 2017, 10:50
Ваша совковість не дає вам бачити що це новітні технології . Під вікном фольгоізол. Трубби взагалі не віддають тепла. Які 25-30/Батареї зверху. Може ти прокурор но не прораб точно.
26 Лютого 2017, 11:34
Гарна робота. Директор все-таки довів все до завершення незважаючи на всі перепони як з боку влади так і так званих ПРОРАБІВ. МОЛОДЕЦЬ. А владі потрібно забезпечити всім необхідним обладнанням. А то вона тільки терміни на виконання робіт може встановлювати. Побачимо скільки часу їм потрібно буде щоб закупити столи , плити і т. д. Впевнений що набагато більше ніж проводились роботи. ВОНИ ЗАЙНЯТІ ПРАЦЮЮТЬ В КОМІСІЯХ ЯКІ САМІ СТВОРЮЮТЬ ЩОБ ПОГОВОРОТИ НІ ПРО ЩО І ТИМ ПОКАЗАТИ ЯК ВОНИ ПЛІДНО ПРАЦЮЮТЬ, Ще раз вітаю з ГАРНИМ РЕЗУЛЬТАТОМ ДИРЕКТОРА,
26 Лютого 2017, 15:29
Оніщук побудував, Оніщук зекономив... гарна ода похвали самому собі. Браво! Справжній прораб! Звіт про використані кошти просто сміх.
26 Лютого 2017, 16:13
побачимо за рік два результати Равшана і Джамшута!)))
26 Лютого 2017, 17:56
Нехай Піща повчиться . Молодець.
26 Лютого 2017, 21:59
Які ж ми люди?Як легко обливати брудом тих ,хто дбає, докладає сил,старається.Потішаються заздрісники,які самі нічого не варті. Оніщуку браво, таких директорів мало,пишаюся.
27 Лютого 2017, 00:47
Що не дали роботи? "Робітнику" тепер жаба давить . Батьки молодці і директор на свому місці . А срунів завжди не бракувало і поживитись за державний кошт.Стояти буде і 10 років бо робили батьки своїм дітям.
01 Березня 2017, 00:31
Ну що ж тут базікати-результат на лице,а якщо вкрали,то самі ж у себе,та де ви бачили,щоб у нас не вкрали.?!!!!!,Тішить одне-немало зроблено,а оскільки скоро вибори,-так скоро і запустять ідальню,не переживай ,Микола,партіі допоможуть!!!!!!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром