У Пульмі вшанували пам'ять загиблого у афганській війні односельчанина

24 Лютого 2017, 20:00
1518

У жодному календарі день 15 лютого нічим не позначений. Але він особливий. Цього дня закінчилася нарешті війна в Афганістані для наших солдат. Щороку ветерани афганської війни відзначають останній день виведення радянських військ з цієї азійської країни.

З нагоди такої дати в школі с. Пульмо проводяться виховні заходи, щоб вшанувати пам’ять тих, хто поліг в афганських ущелинах, та поклонитися тим, хто прийшов з війни живим, хоча з пораненою душею. Молоді хлопці йшли туди не за орденами та медалями -- вони свято вірили, що виконують інтернаціональний обов’язок.

15 лютого учні нашої школи, вчителі, воїни-афганці -- Віктор Гуж та Юрій Кушнір, Пульмівський сільський голова Руслан Кушнір, голова Пульмівської ветеранської організації Петро Занюк зібралися на урочисту лінійку. З промовою до присутніх звернулася заступник директора школи з виховної роботи Оксана Занюк. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять односельчанина Василя Сагана, який не повернувся живим з цієї десятирічної чужої війни. У своїй промові Віктор Гуж побажав усім миру, добра і злагоди.

А потім учні 11 класу, вчителі та гості заходу пішли на кладовище і поклали квіти на могили Василя Сагана, Івана Галуха та Анатолія Голянтича.

Ніхто та ніщо не має бути забутим, аби не забути -- треба пам’ятати, а щоб пам’ятати -- треба знати. Знати і пам’ятати, -- пише Лідія Кот, педагог-організатор ЗОШ I-III ст. с. Пульмо.

1

1

 

 

Коментарі
24 Лютого 2017, 23:04
Прости , БРАТЕ , що ми залишилися живими .
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром