Сергій Карпук взяв участь у з’їзді Української асоціації районних та обласних рад

24 Лютого 2017, 14:20
1565

17-го лютого голова Шацької районної ради Сергій Карпук взяв участь у з’їзді Української асоціації районних та обласних рад, що відбувся у Києві.

В зібранні взяли участь представники органів місцевого самоврядування з усієї України.

Про це інформує сайт Шацької районної ради.

Відповідно до порядку денного заходу, були підтримані зміни до Статуту Асоціації, сформовано склад керівних органів — Президію та Правління, а також обрано віце-президентів. На найвищому органі управління було прийнято у лави Асоціації 22 нові районні ради.

Одноголосну підтримку делегатів отримали звернення до перших посадових осіб держави. Зокрема, місцеві представництва консолідовано виступають за пришвидшення розгляду децентралізаційних законів, у тому числі із земельних питань та податкових. Була підтримана ініціатива врегулювання безперервної роботи конституційно-обраних місцевих рад на території яких діють військово-цивільні адміністрації, а також звернення до Кабміну та НКРЕ щодо повернення пільгових тарифів на вуличне освітлення в населених пунктах.

В рамках з’їзду із керівниками органів місцевого самоврядування поспілкувався віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, він розповів про урядові ініціативи та напрями, яким приділятиметься особлива увага. За словами урядовця, розвиток місцевого самоврядування залежить від активності громади, місцевих лідерів, а також якості законодавчого поля. Віце-прем’єр-міністр зазначив, що основне та найактуальніше завдання для влад усіх рівнів – секторальна децентралізація, аби реформи у галузі освіти, медицини, правопорядку стали відчутними.

До слова, основним напрямком діяльності асоціації є представлення спільних інтересів територіальних громад, органів місцевого самоврядування, що функціонують на районному та обласному рівні в центральних органах державної влади, захист їх прав та інтересів у підготовці програм державної підтримки розвитку співцевого самоврядування з метою покращення якості життя в територіальних громадах.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024