Біля озера Острів'янське без погодження сільської ради роздали землю немісцевим

18 Лютого 2017, 10:40
7064 Джерело: Озеро Острів'янське

1 лютого голова Шацької районної ради Сергій Карпук та голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець взяли участь в сходах селян селаОстрів'я.

Про це інформує сайт Шацької районної ради.

Приводом для зустрічі став земельний конфлікт. Разом з очільниками району прибув і Віталій Юрчук, начальник відділу Держгеокадастру в Шацькому районі. Жителі стверджують, що близько 12 га за межами села, які вони використовують як громадські пасовища, роздали невідомо кому без погодження і відома сільської ради та громади. На публічній кадастровій карті за 100 метрів від озера Острів'янське наявний кадастровий поділ на 7 ділянках.

Озеро Острів'янське
Озеро Острів'янське

 

Острів'янці просять владу вплинути на такий перебіг подій, адже ці наділи споконвіку були пасовищами і на сьогодні залишаються одними з найбільш інвестиційно привабливих ділянок, адже розташовані поблизу озера.

На жаль, ніхто з представників Піщанської сільської ради не з’явився на сходи селян, хоча саме вони повинні дбати про добробут своїх жителів.

На зауваження присутніх Віталій Юрчук запевнив, що станом на 1 лютого жодна з вказаних ділянок в приватну власність не надавалась. Посадовець повідомив, що ці наділи є землями сільськогосподарського призначення і управління ними належить до компетенції Головного управління Держгеокадастру у Волинській області. Тож будь-хто може написати заяву на отримання землі, а єдиною підставою відмови у наданні вільної ділянки у власність може стати обмеження містобудівної документації. 

Село Острів'я
Село Острів'я

 

 - Ситуація складається таким чином, -  повідомив Віталій Юрчук, що  сьогодні ділянки нікому не надали, але якщо будь-хто захоче отримати землю, має право звернутися до управління Держгеокадастру у Волинській області, яке зобов’язане розглянути кожну заяву. Якби будь-якою документацією, містобудівною чи землевпорядною, було передбачено, що земля зарезервована для містобудівних потреб (рекреації, комерції, житлової забудови тощо), то це стало б підставою для відмови в задоволенні заяв про надання ділянок. Тому ви повинні розробити певну документацію, якою зарезервувати ці місця під пасовище чи інші цілі.

Сергій Карпук нагадав, що приблизно півроку тому жителі села звернулися з ініціативою замовити виготовлення генерального плану села Острів'я. Тоді була домовленість сільської ради з проектною організацією щодо розробки документації на розширення меж села для житлової забудови, рекреації тощо. Саме наявність генерального плану чи схеми землеустрою, з визначенням цільового призначення територій, дозволило б вирішити проблему остаточно і без конфліктів.

Острів`янці заявили про готовність зібрати власні кошти, які необхідні для розробки містобудівної документації села, аби землю законно залишити громаді.

Село Острів'я
Село Острів'я

 

В результаті сходів селян було прийнято рішення зобов’язати сільську раду якомога швидше підготувати необхідні документи для резервування визначених територій під громадські пасовища. Разом з тим, Сергій Карпук повідомив, що вимогу місцевих жителів про призупинення надання земельних ділянок в межах Шацького району до вирішення земельних конфліктів буде доведено до обласного керівництва.

Користуючись нагодою, представники громади обговорили й інші проблеми. Так, жителі стурбовані станом дороги Піща-Острів'я, оскільки через накат та ожеледицю не те що їхати, а навіть ходити пішки небезпечно. Відразу в телефонному режимі голова районної ради повідомив про проблему Володимиру Федчишину, начальнику Шацької дорожньої дільниці АВТОДОРУ, та пообіцяв допомогти з паливом для спецтехніки. В наступні дні проблему усунули.

Коментарі
18 Лютого 2017, 22:27
ЦЯ ВЛАДА НЕ ЗДАТНА ЗАХИСТИТИ ІНТЕРЕСИ ЛЮДЕЙ БО ЇХ ЛЮБИМЕ СЛОВО МИ ДОВЕДЕМО ІНФОРМАЦІЮ ДО ОБЛАСНОГО КЕРІВНИЦТВА ПРИЧОМУ ТУТ ОБЛАСНЕ КЕРІВНИЦТВО ВАМ ЖЕ ЗАРПЛАТУ ПЛАТИТЬ ДЕРЖАВА А ДЕКОМУ МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ ТОБТО ЛЮДИ А ВИ ЩО РОБИТИ НАБРАЛИ ВОДИ В РОТ І МОВЧИТЕ СПИСОК ЛЮДЕЙ КОМУ ЗАГНАЛИ ЗЕМЛЮ ТРЕБА ОЗВУЧИТИ БО МОЖЕ ТАМ І Є ЦЯ ВЛАДА НА ПІДСТАВНИХ ОСІБ?А ЮРЧУК ЗЕМЛЯК А ЯК ПОСТУПАЄ
18 Лютого 2017, 23:03
не каламутьте воду- там вже все порішали,а місцеві будуть рабами у тих поміщиків
19 Лютого 2017, 16:43
ПОРІШАЛИ БО МІСЦЕВА ВЛАДА НАБРАЛА В РОТ ВОДИ А ЧОМУ?
19 Лютого 2017, 18:10
а що ж далі ну тут забрал там забрали а що місцевим залишиться і цікаво буде якщо свої і забрали
19 Лютого 2017, 18:12
що горювати всерівно ніхто не понесе відповідальності
20 Лютого 2017, 11:36
ЗАБРАЛИ І НАС НЕ СПИТИЛИ БО ТАМ НАШІ МІСЦЕВІ ЗАМІШАНІ ОТ І ВСЕ
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024