Фітотерапевт лікує онкозахворювання травами, які збирає біля Світязя

15 Лютого 2017, 17:00
15438

Дипломований біолог допомагає одужати навіть тим пацієнтам, на яких офіційна медицина ставить хрест.

А цілющі трави збирає біля Світязя, - пишуть Волинські новини.

У родині Валецьких зналися на травах аж три покоління народних лікарів. Наймолодший із династії фітотерапевтів, Ігор Валецький, працює учителем. Перед тим лікував травами батько Євген Миколайович. А першою, хто передав знання з фітотерапії, була бабуся Ігоря Євгеновича – Євдокія.


Саме вона завжди любила брати із собою маленького Ігоря. Доки шукають якусь квітку чи травичку, бабуся Євдокія розповідає, для чого ця рослина, від яких недуг допомагає, а кому й нашкодити може.

Ігорів тато Євген Миколайович не з добра мусив узятися за лікування травами. Під час Другої світової він утратив обидві руки (по лікоть). Тож наймолодший із дітей, Ігор, був батькові за руки. А коли в лікарні Євгена заразили гепатитом, саме завдяки травам чоловік позбувся смертельної недуги.

– У дієвості ліків, які нам щедро дарує матінка-природа, я й сам переконався ще в дитинстві, – каже Ігор Валецький. – Річ у тім, що підлітком комплексував через свій маленький зріст. Дізнавшись про це, тато дав мені «бджолиного хліба» (квітковий пилок, який іще називається перга) і сказав щодня таку-то дозу з’їдати. Яким же було моє щастя, коли через місяць я помірявся й побачив: підріс майже на десять сантиметрів!!!

Саме в той період, до речі, в Ігоря Валецького закарбувалася думка про те, яким чудодійним продуктом обдаровують нас Божі комахи, тобто бджоли. Він збагнув, чому так важливо лікарські трави не лише підсушувати чи спиртові концентрати робити, а передусім на меду настоювати. Бо, як казав Євген Миколайович, весь секрет у тому, що мед – це єдиний продукт, який проходить через будь-яку мембрану, потрапляючи в кожну клітину організму.

Багато років поспіль допомагаючи батькові лікувати людей травами, сам Ігор Євгенович не думав усерйоз займатися фітотерапією. Тому по закінченні школи вступив до Луцького педінституту (тепер Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, – ВН), де отримав диплом біолога/географа, та поїхав працювати вчителем до села Підзамче Рівненської області, що за 120 км від Луцька.

– Проте смерть тата і прохання багатьох його пацієнтів продовжити батькову благородну справу змусили й мене узятися за лікування людей, – продовжує Ігор Валецький.

Першим, хто одужав завдяки наймолодшому з династії травників, став чоловік зі Львівщини, який звернувся з діагнозом рак четвертої стадії. Хвороба пустила метастази, лікарі пророкували пацієнту: «Якщо і проживеш, то максимум місяць». Відтак хворий ухопився за Ігоря Валецького, як за останню рятівну соломинку. І – не прогадав! Бо коли пройшов весь курс лікування та прийшов до медиків на обстеження, ті повірити не могли: повністю здоровий!

– Зараз, коли в людей не вистачає грошей навіть на хліб, а хвороб стає все більше, я стараюся здешевити собівартість ліків – сам заготовляю трави. Деякі у нас, на Рівненщині збираю, деякі знаходжу поблизу української перлини – озера Світязь, що на півночі Волинської області. Було навіть, їздив студентом аж до Архангельської області. Але переконався: українська природа нічим не бідніша, – каже фітотерапевт.
 

Тож усім читачам Ігор Валецький рекомендує цінувати ті унікальні ліки, які дарує нам природа, але якими часто нехтуємо, замінюючи штучними пігулками.

– А ще неодмінна умова одужання – віра: у Бога та у сили власного організму! – наголошує лікар. – Бо коли людина дає собі внутрішню установку «я буду здоровим», якщо молиться щиро, тоді організм акумулює такі внутрішні ресурси, про які ми навіть не здогадуємося.

Повний текст інтерв'ю читайте у Волинських новинах: ФІТОТЕРАПЕВТ ДОПОМАГАЄ ЛІКУВАТИ РАК ТРАВАМИ ТА ЩИРОЮ МОЛИТВОЮ​

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39