Об'єднані громади отримають пожежні автомобілі

14 Лютого 2017, 11:30
2358

Рятувальники передають свої машини у спільне користування об’єднаним територіальним громадам та в населені пункти, де хочуть підвищити рівень безпеки.

Так, вже близько 30 машин знаходяться на обслуговуванні волинських громад.

Як повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини, про це йшлося під час відеоселекторної наради голови облдержадміністрації 13-го лютого.

Як інформував начальник Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, до них регулярно звертаються представники місцевих громад з проханням допомогти створити на місцях власні протипожежні бригади.

«До нас звертаються об’єднанні територіальні громади, аби їм допомогли створити протипожежну бригаду й просять машини. На жаль, немає такої можливості всім допомогти. Але є варіант передачі автоцистерни на умовах співкористування. Загалом вже передали 27 пожежних автоцистерн. Ми перевіряли – техніка належно утримується. В області є 103 підрозділи місцевої пожежної охорони», – інформував Грушовінчук.

Також він рекомендував пробувати вирішувати питання завдяки грантам, мовляв, вже 4 ОТГ розробили такі проекти.

Зауважимо, що машини передають відповідно до договорів про сумісну діяльність. А це роблять тоді, коли в ДСНС оновлюють техніку й вивільняються старі авто.

До слова, якщо громада вирішує створити власну протипожежну бригаду, то фінансування відбуваєтсья за місцевий бюджет.

Коментарі
15 Лютого 2017, 23:05
І утримуватимуть за свої доходи а сьогодні за рахунок держбюджету то де ж радість?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром