Хочете відчути себе першопрохідцем - тоді вам на зимові Шацькі озера

13 Лютого 2017, 12:20
3198 Джерело: svityaz.org.ua

Що може бути краще за подорожі? Тільки подорож по місцях, де мало хто буває. Ви здивуєтеся, але в нашій цивілізованій і цілком урбанізованій країні таких місць хоч відбавляй. Причому багато з них настільки важкодоступні, що навіть на хорошому позашляховику дістатися до них можна тільки взимку.

Хочете насолодитися поліською тишею, проїхатися предковічним лісом і прокласти маршрут до зимових озер - тоді вам у Шацький район, - пише ФОКУС.

Світязь, Пулемецьке, Чорне - уподобані туристами Шацькі озера здаються дуже доступними і "цивілізованими". Але насправді варто від'їхати трохи далі від туристичних стежок, і ось ви вже забралися в саму гущавину волинських лісів з досить-таки непрохідними (і тим більше непроїзними) дорогами Шацького національного парку.


 

Ризикнувши проїхати від озера Світязь (об'їхавши його з півночі) уздовж східного берега Пулемецького і Острів’янського і далі через північний берег озера Луки до озера Перемут, ви отримаєте можливість сповна насолодитися красою зимового Шацького краю. А якщо після тривалих морозів настала відлига, то ще й застрягнути в численних ямах на дорогах. Але ж на те у вас і позашляховик, щоб не лякатися таких труднощів!


 

Біля Острів’янського не забудьте зазирнути в село Острів'я і помилуватися дерев'яною церквою Святої Варвари початку XVIII в. А на Перемуті - чудова зимова риболовля, як, втім, і на більшості Шацьких озер.


 

Проживання

Взимку на Шацьких озерах працюють тільки деякі турбази, переважно в Шацьку. На далеких озерах житло доведеться шукати на місці, домовляючись з господарями приватних садиб. Більш надійний варіант - гостьовий будинок на Світязі, що працює цілий рік. Вартість двомісного номера економ-класу - від 530 грн на добу (з 25 грудня по 8 січня - в 1,5 рази дорожче). До послуг гостей - лікувальні процедури з цілющими грязями і прогрівання в оздоровчих чанах.

 

Як доїхати

З Києва по Варшавській трасі (E373 / M07) до Любомля, далі повернути праворуч і їхати до Шацька по дорозі T0312, потім вздовж Світязя - і далі за маршрутом.

На що подивитися

На дерев'яну церкву Святої Варвари початку XVIII в. в селі Острів'я.


 

Місто Любомль з розкопками двох давньоруських городищ Х-ХІ ст. і фортечних валів ХІ-ХІІІ ст., Георгіївською церквою 1264 р., Троїцьким костелом 1412 року і палацом Браницьких.

Успенський собор 1160 року і Васильківську церкву ХІІІ-ХІ ст. у Володимирі-Волинському.

Літературно-меморіальну садибу-музей Лесі Українки в селі Колодяжне.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром