Пульмо: вчителька початкових класів святкує золотий ювілей

12 Лютого 2017, 01:11
2302

50 – золота пора, пора зрілості та мудрості. Прожиті роки – багатство людини.

І хоч не кожен може стати героєм, але кожний може залишатися людиною. Людиною з великої літери, людиною, про яку можна писати книгу, якою захоплюються.

Саме такою дружиною, мамою, бабусею є Світлана Коваль, вчитель початкових класів ЗОШ І-ІІІ ст. с. Пульмо, - пише "Шацький край" за 11 лютого.

 Світлана Олексіївна народилась 15 лютого 1967 року в сім’ї колгоспників. Тут стала першокласницею, а після закінчення у 1982 році восьми класів Пульмівської середньої школи вступила до Володимир-Волинського педагогічного училища ім. А.Кримського на дошкільний відділ. Працювала в Турійському районі,  згодом - вихователем у Шацькому дитсадку №2 і, зрештою, прийшла у дошкільний навчальний заклад с. Пульмо.

Світлана Олексіївна мріяла продовжити навчання у педагогічному інституті, але життя змінило плани. Тендітна, вродлива вихователька заполонила серце сором’язливого пульмівського парубка Олександра Коваля, який став підтримкою, опорою та надійним плечем для Світлани Олексіївни на всі подальші роки її життя.

Трудовий стаж у Пульмівській школі розпочався 1 вересня 1990 року і до сьогодні Світлана Олексіївна - вчитель початкових класів. За роки роботи в школі навчила читати і писати, любити людей понад 350 учнів. Здобула вищу освіту, творчий шлях педагога пройшла від «спеціаліста» до «спеціаліста вищої категорії».

Світлана Олексіївна – добра і порядна, вмілий наставник для молодих колег. Багато її вихованців стали вчителями, чим гордиться ювілярка. Вчительку люблять і поважають учні, батьки, колеги.

Вдвох із чоловіком Олександром викохали двох синів-соколів: Вадима та Івана, передали їм всі найкращі людські риси. Старший Вадим із сім’єю проживає разом із Світланою Олексіївною. Він прикордонник. Неспокійне серце матері, адже в даний час він перебуває на Сході нашої країни, оберігаючи її кордони. Менший Іван  разом з дружиною Іванною проживає у Львові. Закінчив Львівський політехнічний університет. Першокласний програміст, часто подорожує.

Ювілярка радіє кожному дню, проведеному з дітьми, тішиться внучкою Софійкою. Їм вона віддає свою любов і турботу, а вони відповідають їй взаємністю.

Напередодні ювілею щиро вітаємо колегу і зичимо їй всіх земних благ та успіхів на педагогічній ниві.

З повагою та найкращими побажаннями педколектив ЗОШ І-ІІІ ст. с. Пульмо.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024