Районний комісар: "Батьки неохоче відпускають своїх дітей в армію"

11 Лютого 2017, 13:00
2397

На оперативній нараді в Шацькій районні державній адміністрації говорили про стан виконання заходів, пов’язаних з призовом на військову службу за контрактом та про підготовку до призову на військову службу до Збройних сил України.

З цього питання інформував учасників наради військовий комісар Шацького районного військового комісаріату Василь Матвійчук. Він озвучив, що планове завдання на військову службу за контрактом для Шацького РВК на І квартал 2017 року складає 7 чоловік. Станом на 6 лютого призвано та зараховано до лав Збройних сил України 3 особи, що складає 42,8% від планового завдання.

З січня цього року розпочато приписку юнаків 2000 року народження до призовної дільниці. Приписці підлягає 160 юнаків, на даний час завдання виконано на 75%. В рамках підготовчих заходів проводиться оповіщення призовників з метою уточнення облікових даних та проходження медичної військово-лікарської комісії на визначення придатності до військової служби.

В Шацькому райвійськкоматі, згідно з поданими списками органів місцевого самоврядування, оповіщенню підлягає 302 чоловік.

За словами комісара, його відомством розроблені графіки вивчення призовників, згідно з якими представниками військкомату спільно з органами місцевого самоврядування буде проводитись вивчення юнаків за місцем їх проживання. А ще він попросив всіх присутніх керівників надавати всебічну допомогу в оповіщенні та забезпечити явку призовників по місцю вимоги.

Якщо загалом проаналізувати цю роботу в районі, то батьки неохоче відпускають своїх синів на службу до армії, - сказав Василь Онофрійович.

Крім того, комісар повідомив, що у червні 2017 року представниками Генерального штабу Збройних сил України буде проводитися перевірка центральних та місцевих органів виконавчої влади, підприємств, організацій, установ з питань організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних. За ігнорування цією роботою у минулому році до адмінвідповідальності було притягнуто 6 керівників районних установ.

Коментарі
13 Лютого 2017, 12:06
Хочу в армію прикордоником на польському кордоні або хоча на білоруському
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром