Директор територіального медичного об'єднання відстоює право шачан на доступні медичні послуги

10 Лютого 2017, 11:30
1637

Головний лікар територіального медичного об’єднання Любомльського та Шацького районів, депутат Волинської облради Володимир Дибель розповів у Києві про важливість створення Любомльського госпітального округу.

Представники Камінь-Каширської, Володимир-Волинської та Любомльської громад у Києві відстоюють своє право на доступну медицину. У четвер, 9 лютого, вони разом з волинськими народними депутатами Іриною Констанкевич та Ігорем Гузем зустрілися з урядовцями, повідомляють Волинські новини з посиланням на прес-службу волинського УКРОПу.

Нагадаємо, реформа передбачає визначення центральних госпітальних лікарень, які були б доступні для доїзду до них у межах 60 хвилин та де можна буде отримати розширений спектр послуг. Волинська обласна державна адміністрація за підписом губернатора подала у Кабмін пропозицію щодо створення лише трьох госпітальних округів в області – у Луцьку, Ковелі та Нововолинську. На практиці це означає ніщо інше, як фактично позбавлення більшості волинян вчасно отримувати медичні послуги.

Ситуацію щодо створення на Волині госпітальних округів прокоментували на спільному брифінгу у Верховній раді народні депутати – Ірина Констанкевич (23 виборчий округ) та Ігор Гузь (20 виборчий округ). Участь у ньому також взяли і медики Камінь-Каширського, Володимир-Волинського та Любомля.

Головний лікар територіального медичного об’єднання Любомльського та Шацького районів, депутат Волинської облради Володимир Дибель пояснив, що на території цих двох районів розміщено три пункти пропуску: два міжнародних та один міждержавний, через які в добу перетинає кордон близько 20 тисяч людей.

 


-Ці два райони – курортна зона, де знаходиться каскад озер з найбільшим озером в Україні – Світязь. На території району розміщено два санаторії, туристичні бази, які упродовж літа відвідують близько 200 тисяч людей. З кожним роком ця кількість збільшується, особливо після тимчасової окупації Криму. В нашому ТМО – потужна лікувальна база, достатньо обладнання, кваліфіковані спеціалісти. Ми виграли проект у 2016 році на суму 1,5 мільйони євро, за які було придбано необхідне обладнання. У цьому році знову беремо участь у проектах, які дадуть можливість придбати ще обладнання для реабілітації. Сподіваюся, що завдяки нашим нардепам та ЗМІ, нас почують і створять Любомльський госпітальний округ», – сказав Володимир Дибель.
 

Народний депутат Ігор Гузь вкотре зауважив, що на Волині і громади, і депутати обласної ради одностайні в думці, що області необхідно щонайменше 6 госпітальних округів. Він висловив сподівання, що на зустрічі з урядовцями – віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком та заступником міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюком, волинян почули і їхню думку обов’язково врахують.

Додамо, що під час зустрічі з волинянами Геннадій Зубко зазначив, що наразі не йде мова про кількість округів, а йде мова про те, аби надати якісну послугу. Віце-прем’єр міністр також запевнив, що думка громад – дуже важлива.

Коментарі
11 Лютого 2017, 01:06
фото дибеля поруч і з нардепом це не позиція це реклама де виступ дупутата обласної ради у пресі телебаченні і з темою що має бути госпітальний округ у любомлі а так поїхали зустрілись поговорили і сфотографувались і викинули в інтернет радійте ми за вас дбаємо
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39