Ягдтер'єри шачанина Ігоря Жмурка - срібні призери обласних змагань

08 Лютого 2017, 15:25
3975
Минулих вихідних у вольєрі Віктора Дрокіна, що біля села Усичі Луцького р-ну, проходили обласні змагання серед мисливських собак по підсадному кабану
 
Про це для Волинь-нова пише Сергій ЦЮРИЦЬ. 
 
Першого дня на парочку кабанців почергово «полювали» 30 лайок. Мисливці з різних куточків Волині, Рівненщини та Львівщини сподівалися на перемогу своїх чотирилапих помічників. Безкомпромісно судив змагання експерт І категорії Сергій Вербило з Житомира, йому допомагав експерт національної категорії лучанин Віктор Дрокін. Слід зауважити, що більшість «чотирилапих мисливців» через сніжну кірку і везіння кабанців так і не змогли виявити досвідчених рохканів. Ще частину було знято з перегонів після відходу від звіра. Хтось навіть пожартував, що власник вольєру своїх ікланів тренує краще, аніж мисливці собак. І в цьому була доля правди. Лайки виступили на диво пасивно. 

А польовим переможцем стала дворічна західносибірська лайка Урма-3 рівненчанина Ігоря Чернюка. Вона набрала 80 балів. Його дворічний кобель цієї ж породи Бор-Гріфон-Орс із 77 балами і дипломом ІІ ступеня виборов срібло. А бронза дісталася кобелю Ай-Дару ковельчанина Володимира Черняка. Принциповий суддя при 79 балах дав собаці лише диплом ІІІ ступеня, при цьому 5 із п’яти можливих – за слухняність, але сміливість оцінив нижче рівненських «полювальників».
Наступного дня на підсадного кабана полювали собаки інших порід – українські карпатські гончаки, німецькі жорсткошерсті лягаві (дратхаари), німецькі мисливські тер’єри. Всього проведено 14 пусків. І місце і титул польового переможця ( 80 балів і диплом ІІ ступеня) виборов український карпатський гончак Баян Олександра Галушки з с. Стрільськ Сарненського р-ну Рівненської обл. Срібним призером (63 бали і диплом ІІІ ступеня) стала пара ягдтер’єрів Бай Schwarze Rang і Зейда Schwarze Rang шачанина Ігоря Жмурка. Третє місце залишилось вакантним через відсутність позитивної роботи інших чотирилапих учасників.

– До організації цих змагань долучилися відповідальні за секцію лайок ковельчани Анатолій Кондратюк та Олександр Мельничук, – каже голова Волинського обласного відокремленого підрозділу ФМСУ Ігор Жмурко. – Добре підготувався до змагань і власник вольєру Віктор Дрокін та місцеві мисливці, що вже традиційно виявляють щиру гостинність.

Волинські обласні готувалися заздалегідь. Напередодні була проведена попередня реєстрація учасників. Змагання пройшли організовано і на найвищому суддівському рівні, продемонстрували Україні, що Волинь здатна виступити об’єднавчим центром багатьох мисливців західноукраїнського регіону.

Коментарі
08 Лютого 2017, 22:23
І тут Черняк з підробленими документами уже на псів грамоти купує, у таможніка бабла багато. Ще Жмурко відповідатиме перед федерацією за продаж та підробку документів на дворняг, як породистих.
08 Лютого 2017, 22:56
Жмуркових псів у відкритий ліс випустіть і цих дворняг не позбираєте. Вінже сам їм дипломи виписує. А щенків по 1000s продає то сербам, то полякам. Його псам тільки миші гонити! !!!
08 Лютого 2017, 23:16
Наиболее прогрессивный лозунг - не нравится, сделай лучше! Не нравится - предложи лучше. Не нравится символика - предложи лучше. Не нравится объединение по интересам - предложи лучше. Не факт, правда, что твое лучше и для всех лучше, но это лучше чем критиковать чужое;)
09 Лютого 2017, 00:28
Замучили ті Жмуркові собаки.Не лісництво а псарня.Пишуть ,що він комуніст,але комуністи такого собі позволити не могли.Комуністи за роботу переживали,а це про роботу не думає,думає як фуру лісу в красти.Собак на виставку звозити з коханкою .Ще квартиру в Луцьку облаштувати.Ні це не комуніст.Взагаліто молодець.
09 Лютого 2017, 01:30
Лучеб павліни і свині розводив як його друзі Дорош, Наум. Або як хозяїн Заєць кроликів і курей. Булоб більше толку.
09 Лютого 2017, 14:30
Народе волелюбний мій,<br/>ми на землі живем своїй.<br/>Коріння наше з давнини<br/>іще з Трипілля глибини.<br/>.<br/>Віки за нами і літа:<br/>славетна Хортиця свята,,<br/>боями пройдені дороги,<br/>довгі шляхи до перемоги.<br/><br/>В степах могили і кургани,<br/>козацькі шаблі й отамани.<br/>В серцях є то, що не вмирає,<br/>от тільки правди в нас немає.<br/><br/>Ми працьовиті, неледачі,<br/>Господь дав розум нам і вдачу.<br/>То чого ж, браття-українці,<br/>волю диктують нам чужинці?<br/><br/>Ми мовчимо, а нас вбивають,<br/>за правду в тюрмах розпинають.<br/>Чужого слухаєм, шануєм,<br/>свого не бачим і не чуєм.<br/><br/>На Схід і Захід розділили...<br/>Дай Боже українцям сили,<br/>братерства, мудрості й терпіння<br/>наше у єдності спасіння!<br/><br/>В єдиній мові калиновій,<br/>в сім*ї великій, вольній новій.<br/>Отямтесь, браття-українці,<br/>бо згинем, згинем поодинці...<br/>(Соломія Українець)
19 Лютого 2017, 17:34
Ще Жмурко в Шацькому районі робить собі вольєр на 10-ток гектарів
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром