Священик із Шацька разом з іншими капеланами повіз на передову авто для бійців

06 Лютого 2017, 12:25
2037 Джерело: volynpost.com

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл разом із військовими капеланами освятив автомобіль, який разом із ще одною автівкою вже сьогодні вирушить на Східну Україну. Транспортний засіб, який придбали та укомплектували продуктами за кошти благодійників, передадуть для використання медикам 14-ої окремої механізованої бригади.

Освячення машини відбулося 6 лютого, - пише Волиньpost.

Машину купили за кошти благодійника із селища Люблинець Ковельського району Івана Буряка. Це вже третій автомобіль для військових, куплений за кошти небайдужого волинянина. На кошти вихідця із селища Івана Молянюка закупили смаколики для бійців та дітей-сиріт зі Сходу. 

Менш ніж за тиждень автомобіль купили за кордоном, провели технічний огляд та переобладнали для медичних потреб.

«Веземо й фрукти, цукерки та те, що рідко отримують військові. Із кожним днем стає все важче збирати допомогу, бо люди втомилися та зневірилися. Але все одно є жертводацвці та благодійники, які невтомно допомагають», - зауважив настоятель Свято-Пантелеймонівського храму селища Люблинець отець Матвій

Саме він разом із колегами, серед яких і отець Роман Скірак, настоятель парафії святого Архістратига Михаїла смт Шацьк, повезе машину на Схід. У планах капеланів заїхати й у місто Щастя до дитячого будинку, де опіки потребують 160 сиріт. Від волинських благодійників для них також везуть допомогу.

«Це не просто транспортний засіб – це наша небайдужість стоїть тут на площі, тому що сьогодні, коли вже підвтомлені війною, багато хто байдужіє. Ми показуємо приклад того, що ми продовжуємо нашу боротьбу – боротьбу за незалежність нашої держави і цілісність наших кордонів», - зауважив митрополит Михаїл. 

Тож він разом із капеланами помолився за те, аби усі бійці поверталися додому живими та здоровими.

Вже сьогодні два мікроавтобуси вирушають на Схід та доправлять бійцям смаколики, зібрані у Ковельському та Володимир-Волинському районі.

1


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39